Matilda
född 2021-02-14


Mamma Matilda hittades på en liten gård där ett flertal katter levde på en liten yta, utan tillräckligt med mat eller ordentligt skydd för väder och vind. Flera av kattungarna sökte sig till denna snälla mamma vid volontärernas besök och till slut kunde man fånga in henne och kattungarna.

Fina Matilda är en lugn och försiktig katt som behöver tid för att öppna upp sig och känna sig trygg. I jourhemmet har en andra katt varit essentiell för att locka fram modet i henne och ge henne trygghet. I det nuvarande jourhemmet bor hon med sin son Finn, men hans vilda och lekfulla personlighet blir lätt för mycket för lugna Matilda. Även om det är en bit kvar till full socialisering går det hela tiden framåt.

Vägen till Matildas hjärta är genom mat. När det är matdags sitter hon och väntar i köket för att sedan följa med bort till matplatsen bara några centimeter från benen med svansen i vädret. Får hon något gott godis kan hon sitta och tigga storögt om en bit till och får hon något gott att slicka på kan hon även acceptera att bli klappad. När hon ätit klart går hon gärna och gömmer sig på en trygg, undangömd plats såsom under en säng eller byrå. Hon vill gärna vara med, men sitter då och observerar på avstånd. När hon blir på lekhumör så är favoritleksaken en fluffig liten boll.

Till Matilda söker vi ett lugnt kattvant hem utan barn som kan ge henne tid och kärlek för att blomma ut och bli trygg. I hemmet bör det även finnas en trygg och snäll katt som kan hjälpa Matilda att finna modet. Hon ska även ha tillgång till en säker nätad balkong eller uteplats.

Matilda är kastrerad, chippad, vaccinerad och avmaskad. Hon är redo att flytta när rätt hem dyker upp.