När livet vänder

Livet är oförutsägbart och ibland drabbar det en på ett sätt man inte kan planera för. Att mitt i detta inse att man därför måste skiljas från sina älskade fyrbenta vänner måste vara oerhört tufft. Det är precis vad som har hänt Melker och Musses matte, hon älskar sina killar men kan inte ha kvar dem längre. I riktigt ömmande fall går vi in och hjälper till med omplaceringar, detta är utan tvekan ett sådant fall.

Melker och Musse är två härliga katter som gärna vill ha ett hem tillsammans eftersom de levt ihop större delen av sina liv. Melker har alltid funnits i Musses liv som en snäll och omhändertagande storebror. Båda har barnasinnet kvar och ibland busar de omkring och brottas som i forna tider.

Tyvärr har båda dessa guldkorn drabbats av tandsjukdomen TR/Forl och har fått ta bort några tänder var. Musse tog bort sina i december och Melker håller precis på att läka efter sin operation.
TR/FORL drabbar ca 30% av alla katter och innebär att katten årligen behöver kotrolleras hos veterinär för att upptäcka fler tänder som eventuellt angripits. Försäkringsbolaget ManyPets som vi samarbetar med erbjuder en försäkring som även täcker tidigare besvär som tex TR/FORL, den försäkringen kan i Musses fall tecknas direkt och i Melkers fall från 2021-08-10.  Väljer du att teckna den försäkringen så står vi (Djurskyddet NH) i Melkers fall för veterinärvård vid behov fram till 2021-08-10. Vår förening erbjuder dessutom TR/FORL-avtal för alla adopterade TR/FORL-katter  under de tre första åren då vi betalar 50% av eventuella tandåtgärder som kan behövas. Prata gärna mer med oss om detta, det är inte längre en så stor extra kostnad att äga en katt med TR/FORL eftersom det går att försäkra en redan känd åkomma via ManyPets. Prata gärna mer med oss om detta! Du kan även läsa mer om den här till att börja med.

Läs igenom våra adotionsvillkor etc innan du skickar in en intresseanmälan. Du finner allt du  behöver veta via den blåa rutan nedan.

 
Väntar besök
Melker
född 2013-08-25


Melker är lika mjuk och snäll som han ser ut. Han litar på de flesta tvåbeningar, både stora och små ganska fort och låter sig bäras och gosas med nästan hur som helst. Han hittar gärna  mysiga ställen att slumra på, både intill sin människa, tillsammans med Musse och på andra sköna ställen som en katt uppskattar.

Melker fungerar i de flesta hem och vill ha möjlighet att fortsätta att gå ut i en trygg utemiljö.

Melker är kastrerad, Id-märkt, vaccinerad, har tagit bort tandsten och onda tänder och avmaskad. Han är redo att flytta så snart rätt hem dyker upp och helst tillsammans med "brorsan" Musse.

Musse
född 2014-02-14


Allra finaste Musse är snäll och social och vill väldigt gärna vara nära så fort han har lärt känna dig. Han pratar gärna med dig och det är inte svårt att förstå vad han vill, speciellt när han är sugen på blötmat! Han är full av energi och vill ha mycket kärlek och uppmärksamhet men är lite försiktig i början innan han har lärt känna dig ordentligt.

Han söker ett lite lugnare hem utan små barn och med möjlighet att gå ut i en trygg utemiljö.

Musse är kastrerad, Id-märkt, vaccinerad, har tagit bort tandsten och onda tänder och avmaskad. Han är redo att flytta så snart rätt hem dyker upp och helst tillsammans med "brorsan" Melker.