Mio
Ålder okänd
Uppskattat födelsedatum 2021-02-14


Fina Mio sökte desperat tvåbeningars hjälp på ett industriområde i Varberg mitt i den kallaste köldsmockan i slutet av november. Som tur var så hittade han till slut rätt tvåbening som förstod att han verkligen var illa ute och som tog hem honom till värmen. Mio var enormt törstig och hungrig vilket visar att han varit vilsen en längre tid. Hans klor på framtassarna var väldigt nedslitna så vi misstänker att han kan ha varit instängd någonstans och desperat försökt ta sig ut. Eftersom han hittades på ett industriområde är det inte otänkbart att han kommit med en lastbil långväga ifrån. Efter att ha ätit och druckit så sov vår lille kämpe tungt och länge inne i den trygga värmen.

Mio är en jättesnäll och nyfiken katt som snabbt och gärna bekantar sig med besökare i hemmet. Han har ingenting emot att bli buren och gillar att sova i sängen. Mio älskar sitt stora klösträd och sover gärna där på dagarna när jourhemsmatte jobbar hemifrån. Har han varit ensam på dagen så håller han sig intill sin tvåbening och är sällskapssjuk. Han är gärna nära dig och lägger sig intill, lyfter man upp honom i knät ligger han kvar ett tag utan protester. Men han leker lite hellre än kelar hela tiden, bollar är hans favoriter-gärna två samtidigt. Han funkar jättebra med lite större barn.

Till Mio söker vi främst ett hem som även kan erbjuda honom en utevistelse om han vill, utemiljön måste då vara trygg och långt från trafikerade vägar och annat som är farligt för en katt. Ska han bli innekatt ska det vara på en större boendeyta och tillgång till en nätad eller inglasad balkong/altan.

Mio är kastrerad, chippad och vaccinerad och är redo att flytta så snart rätt hem dyker upp.