Molly
född 2019-02-14


Allra finaste Molly har lurat döden två gånger. Första gången räddades hon av sin tidigare ägare som hittade henne som kattunge, övergiven av en förmodat hemlös mamma. Då var hon liten o mager och helt utan chans att klara sig utan sin räddare som tog hem henne och födde upp henne till en stark o trevlig kisse.

Andra gången så räddade vi livet på henne då ägaren tagit sin sjuka katt till veterinären efter påskhelgen.  Molly hade då inte ätit och druckit på drygt två dygn, hade hög feber och skulle behöva inneliggande veterinärvård  och utredning direkt. Tyvärr hade ägaren ingen en försäkring och därför inte råd att rädda henne, valet blev att låta henne somna in. Men ägaren gav veterinären lov att ringa oss och fråga om vi kunde ta över ägandet och det ekonomiska ansvaret istället. Det ville vi såklart och därför är Molly idag en frisk och härlig katt igen. Hon hade drabbats av någon form av magvirus och efter ett dygn med dropp och provtagningar hade hon repat sig tillräckligt för att flytta till en härligt jourhem som pysslat om henne och hjälpt henne att återhämta sig. Idag är hon helt frisk och full i liv och bus och längtar efter ett helt eget hem.

Molly är social och trevlig, leker och kelar men när hon själv vill. Hon ligger gärna intill i soffan men lägger sig inte i knät, sover i sängen bara om hon får ha den för sig själv. Att bli lyft går hon med på men att bäras runt är inte hennes grej. Höga/hårda ljud är lite läskigt och då söker hon upp det trygga utrymmet under soffan men kommer fram igen när kusten är klar. I rätt hem kommer Molly högst sannolikt att utvecklas och söka sin ägare mer och mer, det är inte lätt för en kisse som varit nära döden att på kort tid visa fullt ut vem man är, hur mysigt och tryggt det än är i jourhemmet. 

Molly ska inte bo med små barn eller i en familj som är bullrig och "levande". Det allra bästa hemmet är sannolikt ett lugnt hem med mycket sällskap och utan barn. Hon är van vid andra katter så får hon kattsällskap i nya hemmet vill vi att det är en snäll och social kisse som hon kan leka med men även finna tryggghet och närhet hos. Molly är van utekatt i en lantlig miljö och vi söker främst något liknande, långt från farliga vägar och utan för mycket grannkatter. Men vi tror också att Molly skulle trivas som innekatt på en större yta med tillgång till inglasad eller nätad balkong/altan. Hon är inte en katt som ska flyttas mellan olika hem eller bo på kattpensionat.

Molly är kastrerad, chippad, vaccinerad och avmaskad och är redo att flytta när rätt hem dyker upp. Läs våra adoptionsvillkor och övrig info som finns under fliken "Att adoptera" innan du fyller i intresseanmälan som också finns där.