Molly
född 2019-02-14


Fina Molly har räddats till livet två gånger. Första gången hittades hon av sin förra ägare som liten övergiven kattunge i ett dike. Hon fick följa med hem och pysslades om efter konstens alla regler, fick kattkompisar i hemmet och kastrerades, chippades och vaccinerades när tiden var inne för det.
Andra gången räddades hon till livet av oss. Hon hade inte ätit på två dagar när hon kom med sin ägare till djursjukhuset efter påskhelgen. Man konstaterade hög feber och uttorkning och för att rädda Molly behövdes snabb behandling med dropp över natten och ytterligare utredning för att finna orsaken till hennes tillstånd. Det skulle kosta ca 12 000:- och Molly var inte försäkrad...
Djurägaren fattade av ekonomiska skäl beslutet att låta henne somna in men gav veterinären lov att ringa oss och höra om vi ville ta över ägandet och rädda henne. Det ville vi. Efter ett dygn på djursjukhuset kunde vi hämta ut en mycket piggare Molly som fick diagnosen magvirus. Efter lite extra ompyssling och specialfoder i jourhemmet återhämtade hon sig snabbt och har visat att hon är en jättehärlig katt. Hon är social och nyfiken och är gärna med där tvåbeningarna är och tycker mycket om de lugna kattkloka tonårsbarnen i hemmet. Hon ligger gärna intill dig i soffan och älskar både kel och lek.

Molly söker ett lite lugnare hem där hon får mycket sällskap men utan små barn. Hon är van utekatt och skulle säkert uppskatta möjligheten att gå ut i en trygg miljö. Hon skulle antagligen också kunna trivas i en större lägenhet med tillgång till nätad eller inglasad balkong/altan.

Molly är kastrerad, chippad, vaccinerad och avmaskad och är redo att flytta när rätt hem dyker upp.