Moltas
född 2019-02-14


Larmet kom till oss strax före jul. En medtagen smutsig katt såg sitta helt stilla en hel dag i ett buskage intill ett industriområde i Kungsbacka.  På juldagen lyckades vi lokalisera honom och kunde få in den kraftigt medtagna tama katten i en bur och in i tryggheten.

När Moltas kom till sitt akutjourhem var han så desperat efter mat att jourhemsmatte fick tömma köket där han inhystes på allt ätbart.
Han hade varit under svält en lång tid och var mycket mager och desperat efter mat. Han åt till och med den klumpbildande kattsanden men lät som tur var bli papperspellets och kristallsand. Moltas värden var riktigt dåliga och han var lite omtöcknad av sitt tillstånd, han hade även en urinvägsinfektion som ställde till det för honom med att hinna och hitta (i förvirringen) till en kattlåda i tid. Det var några mycket kämpig veckor både för akutjourhemmet och Moltas. Men Moltas visade att han inte tänkte ge upp och med jourhemmets hjälp tog han sig igenom den första krisen och kunde sedan flytta till ett väldigt lugnt jourhem där han i lugn och ro skulle få återhämta sig. Efter två månader togs proverna om och till vår enorma glädje är Moltas nu friskförklarad.

Moltas är en katt med mycket energi och bus. Han är väldigt social och vill alltid vara där tvåbeningarna är, även på toa. Han tycker om att ligga i soffan och kan tänka sig att ligga tätt intill sin människa men när han är nöjd och det är folksamling i soffan väljer han hellre stolen intill. Ett varmt element är heller aldrig fel.
Han tycker om att bli kliad på huvudet och under hakan men det är han som bestämmer när det inte passar och när det räcker.
Det där med maten är fortfarande något som har stort fokus i hans liv men det har blivit mycket bättre. Man bör dock vara beredd på en katt som hoppar upp och utforskar diskbänken och om det finns något att provsmaka där. Moltas serveras sin dagsranson av mat portionsvis fördelad över dygnet och han slukar den direkt.

Moltas är väldigt busig och är bra på att underhålla sig själv med olika leksaker, ibland blir han lite för exalterad och kan leka lite väl hårdhänt. Han spanar gärna ut genom fönstret på det som rör sig där och skulle säkert vara en god jägare.

Till Moltas söker vi ett barnfritt lugnt hem med mycket bus och stimulans. Vi ser gärna han får möjlighet att gå fritt ute i trygg och spännande miljö, långt från bilvägar och andra faror. Finns det en snäll ung kattkompis i hemmet skulle han nog uppskatta det. Ska han bli innekatt behövs ett stort boende och tillgång till en nätad eller inglasad balkong/altan och mycket sällskap.

Moltas är kastrerad, chippad, vaccinerad och avmaskad och är redo att flytta så snart rätt hem dyker upp.