Musse
född 2014-02-14


Musse är en kastrerad hankatt på 7år som behöver ett nytt hem. Han behöver mer uppmärksamhet, sällskap och lugn än vad hans nuvarande ägare kan erbjuda. Han är en matglad katt som gärna hänger med en i köket om det luktar gott (speciellt lax och räxor). Han älskar att få uppmärksamhet och är kelig men tycker att hastiga rörelser och skarpa ljud är lite läskigt. Då springer han iväg och kommer när "kusten är klar". När han blivit trygg med sin tvåbening vill han vara nära och sova nära.
Musse har väldigt mycket energi och därför behov av att få vara ute med. Han har fått gå ut och in som han vill hela livet (utan kattlucka) och mjauar tydligt när han vill in/ut. Om du har ett kärleksfullt och lugnt hem och kan erbjuda en trygg utemiljö så är Musse en perfekt katt för dig.

Tyvärr har denna underbara kisse drabbats av tandsjukdomen TR/Forl och har fått ta bort några tänder.  TR/FORL drabbar ca 30% av alla katter och innebär att katten årligen behöver kotrolleras hos veterinär för att upptäcka fler tänder som eventuellt angripits. Försäkringsbolaget ManyPets som vi samarbetar med erbjuder en försäkring som även täcker tidigare besvär som tex TR/FORL.

Vår förening erbjuder dessutom TR/FORL-avtal för alla adopterade TR/FORL-katter  under de tre första åren då vi betalar 50% av eventuella tandåtgärder som kan behövas. Prata gärna mer med oss om detta, det är inte längre en så stor extra kostnad att äga en katt med TR/FORL eftersom det går att försäkra en redan känd åkomma via ManyPets. Du kan även läsa mer om den här till att börja med.

Musse gjorde sin årliga TR-kontroll i början av november då han sövdes och röntgades. Inga tecken på TR syntes på bilderna så nu är det ett år till nästa kontroll.

Fina Musse är kastrerad, id-märkt, vaccinerad, avmaskad och har fixat sina tänder. Han är redo att flytta så snart rätt hem dyker upp.