Musse
född 2014-02-14


Allra finaste Musse behöver ett nytt hem efter förändrade familjeförhållanden. Hans matte har försökt på alla sätt att få det att fungera med även Musse i sin nya familjesituation men det blir inte bra för honom, han behöver mer uppmärksamhet och lugn än vad hemmet kan erbjuda.
Musse är snäll och social och vill väldigt gärna vara nära såfort han har lärt känna dig. Han jamar och visar vad han vill och är lätt att förstå. Han är väldigt bra på att tala om när han vill ha blötmat som han älskar. Han är full av energi och vill ha mycket kärlek och uppmärksamhet. Han söker ett lite lugnare hem utan små barn och med möjlighet att gå ut i en trygg utemiljö.

Musse har nyss varit hos veterinären och tagit bort tandsten och två tänder som var angripna av TR/FORL. Ca 30% av alla katter drabbas av TR/FORL som är en dold och mycket plågsam sjukdom som väldigt många kattägare inte känner till. Att äga en katt med sjukdomen är ett stort ansvar då trasiga tänder är oerhört smärtsamt. Eftersom en katt maskerar smärta och äter ändå krävs det att man går på regelbundna tandkontroller och vid behov tar bort angripna tänder. Vår förening går in och betalar 50% av kostnader för tandröntgen och operation de 3 första åren om det skulle behövas. Fråga oss gärna mer om TR/FORL och Musses situation. Vi kan lova att han är värd varenda extra krona han kommer att kosta. Nu finns det även ett försäkringsbolag som vi kan tipsa om som täcker TR/FORL även om sjukdomen givit sig tillkänna när försäkringen påbörjas.

Musse är kastrerad, chippad, tatuerad, vaccinerad, tandsanerad och avmaskad.

Musse söker ett hem i närområdet då han inte uppskattar långa bilturer.