Pärla
född 2019-08-01


Pärla föddes på en gård och höll till i boningshusets frostfria källare tillsammans med sina syskon. Hon och hennes syskon var vana vid människor som gav dem mat men de lät sig inte klappas och det var ingen som kunde komma dem riktigt nära.
I jourhemmet har hon gjort stora framsteg och låter sig nu klappas om man mutar med en ostbit. Till sättet är hon lekfull och väldigt nyfiken. Hon älskar fjädervippor och saker som prasslar. Hon har inga problem med att leka själv och jagar gärna sina leksaksmöss. Hon pratar ofta och följer dig dit du går.

Pärla gillar människor och behöver inte nödvändigtvis en kattkompis i sitt nya hem. Men hon är van vid andra katter och har även nyfiket betraktat hundbesök i jourhemmet. Hemmet bör inte innehålla små barn då hon är lite busig och kan glömma att dra in klorna. Hon har ganska gott självförtroende när hon blivit trygg men man måste vara beredd på att ge henne tid att börja lita på sin nya människa. Vi tror att hon passar som innekatt, med nätad balkong eller uteplats.

Pärla är redo att flytta när rätt hem dyker upp.