Pixie och Polly såg dagens ljus i en tom kall ladugård under våren 2021. I den ladugården hade deras  förfäder levt okastrerade sedan 50 år tillbaka. Kastration var aldrig ett alternativ, vägen intill gården släckte många kattliv varje år så man ansåg att det behövdes nya kullar för att trygga återväxten. Katterna var ju så bra på att hålla efter mössen...

Vi hade inte stort hopp om att kunna rädda någon av katternai ladugården men lyckades till slut få med oss alla. Först av dem var Pixie och Polly, två fantastiska små tjejer som snabbt förstod att det där ladugårdslivet verkligen inte var ett bra liv och nu istället tar för sig av kärlek, värme och omtanke i sitt jourhem. På rekordtid har de blivit så trygga att de nu letar efter ett gemensamt tryggt och kattvant hem där de kan fortsätta njuta av sitt nyvunna trygga liv med mätta magar.

Polly
född 2021-05-01


Polly är en kärleksfull, glad och busig liten tjej. Hon gillar att vara med sin syster Polly, leka med fosterbrorsan Aston och att gosa med fosterpappa Billie, men kan också leka självständigt i timmar. Att bli borstad är mysigt och Polly spinner så att det hörs i hela huset. Hennes sockersöta ansikte och långa ögonfransar charmar de allra flesta, men bäst av allt är Pollys stora hjärta och förmåga att göra alla runt henne glada. Polly har gjort stora och snabba framsteg sedan hon flyttade in i sitt jourhem och är den modigare av de två syskonen, även om hon har en liten bit kvar till att bli en helt trygg katt.

Polly och Pixie ska flytta tillsammans och vi ser gärna att de blir innekatter på en större boendeyta och med tillgång till nätad/inglasad balkong eller altan. De söker ett lite lugnare och kattvant hem som förstår att det är läskigt att byta miljö och tvåbeningar man ska lita på.

Polly är kastrerad, chippad, vaccinerad och avmaskad och redo att packa väskan tillsammans med Pixie när rätt hem dyker upp.

Pixie
född 2021-05-01


Medan syrran Polly är framåt och full av bus, är Pixie lite mer försiktig. Hon är en supercharmig kisse med humor, som funderar mycket och ibland föredrar att bara sitta med och iaktta de stora katterna brottas elle busa i jourhemmet. Och när hon släpper in dig i hjärtat är du där för att stanna. Precis som Polly är Pixie en oerhört snäll och kärleksfull katt som suger åt sig av all omvårdnad och kärlek som människorna i hennes närhet ger henne. När hon väl känner sig trygg, älskar hon att bli kliad på magen och gosa. Och när det vankas mat är Pixie alltid först i ledet! Hon äter inte bara ur sin egen matskål utan ”hjälper” också syrran att tömma sin skål. Pixie har precis som Polly en liten bit kvar till att helt lita på människor, men på bara några veckor har hon gått från att inte vilja bli klappad alls till att kurra högt på rygg i soffan, med tassarna i vädret, medan jourhemsmatte kliar henne på magen.
Pixie ska flytta tillsammans med sin syster Polly.
Pixie och Polly ska inte flyttas mellan olika miljöer eller bo på kattpensionat.

Pixie är kastrerad, chippad, vaccinerad och avmaskad och redo att packa väskan tillsammans med Polly när rätt hem dyker upp.