Rolf
född 2017-02-14


Fina Rolf har levt sitt liv i lantlig miljö på en gård, en inte helt bra utemiljö för en semilånghårig katt med en päls som lätt tovar sig.
När Rolfs ägare flyttade från gården så skulle han stanna kvar och leva med de nya gårdsägarna men det trivdes han inte med. Okastrerad som han var valde han att flytta hemifrån och ge sig ut på lite äventyr med loftet på granngården som sin fasta punkt. Där fann han både mat och skydd mot väder o vind. När vi kunde hämta in honom så var hans päls i bedrövligt skick och stora tovor hade slitits loss med sår och hudirritaioner blottade. Vi fick börja med att raka av nästan all päls så just nu ser han lite rolig ut men huden har läkt fint och ny päls är på väg ut.
Efter att ha levt på egen tass en tid så var det lite läskigt att komma in i ett hem igen men Rolf visade snabbt vilken go och mysig katt han är. Han älskar uppmärksamhet och följer efter jourhemsmatte överallt i hemmet. Han pratar gärna och mycket så vill du ha svar på tal och föra långa samtal med din katt så är det Rolf du ska ha.
Rolf är som de flesta katter lite försiktig i första kontakten med nya människor men sedan finns det inga gränser. Han är ett busfrö som älskar att bli kelad med, gillar att bli borstad och även klappad på magen. Lyfta och flytta på honom går bra men att bäras runt i famnane uppskattar han inte.

Till Rolf söker vi en familj med lite större barn eftersom han kan bli lite osäker av hastiga oväntade rörelser och höga ljud. Eftersom han är van utekatt vill han även ha en trygg utemiljö att vistas fritt i.  Som adoptör till Rolf måste man vara medveten om att man behöver lägga en hel del tid på pälsvård varje dag.

Rolf är kastrerad, chippad, vacinerad och avmaskad och redo att flytta när rätt hem dyker upp.

Läs igenon våra föräkringsvillkor mm och gör intresseanmälan via den blå knappen nedan