Saga
född 2014-12-24


Att fina mysbomben Saga fått mycket kärlek sedan hon var liten märker man tydligt, en mer social och trevlig katt får man leta efter. Att hon dessutom är i sina bästa år men ändå med massor av lek och bus i kroppen gör henne extra fantastisk. Saga kom till oss tillsammans med sin syster Freja då hennes matte av personliga skäl var tvungen att hastigt lämna bort dem. Nu söker Saga en ny tvåbening som lovar henne evig kärlek och ett tryggt hem resten av hennes liv.

Jourhemmet skriver:
Saga - 
8 år men liten i både kroppen och sättet. Saga har buset i blicken och älskar att få jaga efter prassligt godispapper i snöre. Eller också leker hon på egen tass, fångar låtsasmöss och jamar högljutt medan hon ”tar död” på den vita fluffbollen. Men framförallt är Saga en riktig knäkatt där höjden av lyx är att få ligga och spinna ovanpå jourmattes mage, bröstkorg eller i knät. De gånger matte mysvägrar får istället filten eller en tröja duga. Då biter Saga tag i tyget för att sedan ”knåda” med tassarna vilket resulterar i att matte dör sötdöden. 
Den som tar emot Saga får en charmig, kelig och mycket social kisse som lätt blir festens mittpunkt när det är gäster hemma.

Saga söker ett trevligt hem där hon får mycket sällskap och uppmärksamhet och kan få utlopp för sin energi. Hon har levt som utekatt tidigare men vi tror att hon även skulle trivas som innekatt.  Ska hon vara utekatt så söker vi ett hem som förutom hemmets mysiga soffa och sängar även erbjuder en trygg utemiljö där hon kan lufta morrhåren när andan faller på. Ska hon vara innekatt ska hon ha mycket sällskap och en stor kattanpassad boendeyta med tillgång till en stor nätad eller inglasad balkong/altan. Vi tror att Saga fungerar i familjer med barn så länge de inte är för små och har myror i brallan och allt för starka stämband.

Saga är kastrerad, chippad och vaccinerad och är redo att flytta så snart rätt hem dyker upp.