Samson
född 2021-04-06


Vackra mysiga Samson har rötterna i England och flyttade till Sverige med husse o matte i maj i år. Men planerna på ett liv i Sverige ändrades hastigt och hans ägare var tvungna att flytta tillbaka till England med kort varsel och kunde då inte få med sig Samson i flytten. Det är väldigt omständigt och dyrt att ta med sig djur till Storbritannien eftersom de inte får flygas in utan måste komma landvägen. Att flyga ut går däremot utmärkt, det var så Samson kom till Sverige. Så ledsna ägare kontaktade oss och Samson fick flytta till ett av våra jourhem. Nu har han varit hos veterinären och vaccinerats och är redo att hitta ett för-alltid-hem där han blir en älskad familjemedlem under hela sitt liv.

Samson var lite försiktig och reserverad de första dagarna i jourhemmet men har sedan blommat ut till en härlig katt. Han är lekfull och väldigt nyfiken och skulle trivas fint i ett hem med mycket lek och bus, han vill även ha tillgång till en nätad eller inglasad balkong eller altan. Samson har varit innekatt hela sitt liv men kan säkert tänka sig att lufta morrhåren i en trygg utemiljö också.
Han gillar gömställen och kan byta mellan olika bra ställen som han hittar. Just nu är tex klädkammaren ett populärt ställe att dra sig tillbaka på när ögonen är tunga och det är dags att sova. Det mysiga med att ligga i knät eller tätt intill i soffan har han inte kommit underfund med än, men han har koll på var tvåbeningarna är och trivs med att vara i närheten. Men så snart man lägger sig i sängen får man sällskap av denna gosiga semilånghåriga panter. Han ligger  gärna i sängen intill sina tvåbeningar och tycker absolut att man kan gosa även nattetid.

Samson har vad vi vet ingen erfarenhet av barn eller andra djur och han har bara levt som innekatt. Han är kastrerad, chippad, vaccinerad och avmaskad och är redo att flytta så snart rätt hem dyker upp.