Selma
född 2015-02-14


Fina och lite försiktiga Selma är en innekatt som nyss har förlorat sin älskade matte. Selma och matte var de bästa vänner och Selma följde efter i hemmet som en hund, på natten låg hon på en egen kudde i sängen. Innan Selma kom till sin matte så var hon hemlös och hade börjat finna tryggheten med människan i ett av våra jourhem. Matte adopterade henne och de två växte ihop och fick det där speciella bandet som uppstår när en tvåbening får en skyggis att bli en tryggis.
När Selma kom till sitt jourhem i januari visade hon oväntat snabbt att hon kan få förtroende för andra tvåbeningar än sin förlorade matte. Bara man ger henne tid att vänja sig vid allt nytt och långsamt hjälper henne att bygga upp förtroendet för sin nya tvåbening så kommer Selma att blomma ut till en härlig katt igen.

Jourhemmet skriver:
Goa, försiktiga Selma. En kattdam som pratar mycket, och som älskar bli kelad och klappad, när hon ligger på golvet eller bredvid dig. Att lyftas och bäras tycker hon däremot inte om. Selma tyr sig till dig allt mer och hennes förtroende växer sakta framåt. Här kan du få en vän för livet Stora sällskap eller höga ljud väjer hon undan för och håller sig då till tysta hemliga gömställen. Hon vill gärna ligga i närheten där du är, bredvid i soffan eller vid dina fötter. Eller rent av i ditt knä, på en kudde. Mysig katt som passar bäst med lugnt par eller ensamstående person .

Selma har varit hos veterinären och tagit bort 3 tänder då det visade sig att hon drabbats av tandsjukdomen TR/FORL. Så nu har hon inte ont i sin mun och blodproverna som tog samtidigt var bra.

Selma söker ett lugnt och tryggt hem utan barn och andra katter. Hon är van innekatt och söker ett trevligt hem med tillgång till nätad eller inglasad balkong/altan att spana ifrån när det blir lite skönare ute. Selma är en katt som inte ska flyttas mellan olika miljöer eller bo på kattpensionat. Ska man ha kattvakt till Selma får kattvakten helt enkelt komma till henne.

Selma är kastrerad, chippad, vaccinerad och tandbehandlad och är redo att flytta så snart rätt hem dyker upp.

Info:
TR/FORL drabbar ca 30% av alla katter och innebär att katten årligen behöver kotrolleras hos veterinär för att upptäcka fler tänder som eventuellt angripits. Försäkringsbolaget ManyPets som vi samarbetar med erbjuder en försäkring som även täcker tidigare besvär som tex TR/FORL
Vår förening erbjuder dessutom TR/FORL-avtal för alla adopterade TR/FORL-katter  under de 3 första åren då vi betalar 50% av eventuella tandåtgärder som kan behövas. Prata gärna mer med oss om detta, det är inte längre en så stor extra kostnad att äga en katt med TR/FORL eftersom det går att försäkra en redan känd åkomma via ManyPets. Du kan även läsa mer om den här till att börja med.