Signe
född 2016-06-06


Supermjuka och mysiga Signe blev ensam kvar när husse blev svårt sjuk och fick lämna hemmet med ambulans för att sedan inte kunna komma tillbaka. Vi vet inte om Signe smet ut i uppståndelsen då eller om hon hade fått börja gå ut lite, men på utsidan var hon när larmet kom till oss. Under tiden ute hade hon kämpat mot både kyla och hunger under flera veckor, och hon hade även grannkatter att försvara sig emot. Att vara ensam, hungrig och rädd gör snabbt även en tam katt lite förvildad och Signe var ganska skärrad när hon slutligen kunde landa i vårt trygga varma jourhem. Då hade hon även en stor sårskada på sin ena tass så det blev direkt ett besök på djursjukhuset där man gick igenom henne och rengjorde och sydde hennes fula infekterade sår. Efter behandling och medicinering har den läkt fint och Signe har återfått sin trygghet med människan men kan vara lite avvaktande mot nykomlingar.
När Signe lärt känna dig så vill hon gärna vara nära och hålla koll på vad du gör. Hon är ett busfrö när hon får tag i favoritleksaken men har också en väldigt kärleksfull och mjuk sida. Hon älskar att bli klappad på magen och ligger gärna i sängen på natten.

Till Signe söker vi ett lite lugnare hem utan små barn. Hon är van innekatt och har kanske fått nog av det tuffa utelivet. Därför söker vi främst ett hem som ger henne en trygg och stimulerande innemiljö och där hon även har tillgång till en nätad eller inhägnad balkong/altan. Mycket sällskap på dagarna hade hon uppskattat så att hon får mycket kli på magen! Hon har vad vi vet ingen vana av andra djur.
Hon ska inte flytta mellan olika bostäder eller bo på kattpensionat.

Signe är kastrerad, chippad och vaccinerad och har även fått sin tandsten borttagen. Hon är redo att flytta så snart rätt hem dyker upp.