Sixten
född 2018-02-14


Sixten dök upp på en gård vid havet i Varberg redan i höstas men försvann under vintern. När han dök upp igen under våren och efterlysning av ägare inte gav någon utdelning fångade vi in honom. Denna stiliga kille har säkert haft en ägare en gång men var avvakatnde och fundersam den första månaden i jourhemmet. Men så släppte det plötsligt och ur den skygga kostymen klev en busig och mysig katt.

Leka, kela och äta - det är vad en dag ska innehålla enligt Sixten. Han älskar att sitta i fönstret och pratar mjukt till katter och människor som går förbi. Sedan kommer han springande med svansen rätt upp och berättar om allt samtidigt som han kräver att bli kliad på kinderna och under hakan och klappad på resten av kroppen. Gör man inte rätt, tar han ett lätt tag i handen med tänderna och för den till rätt ställe - vanligen kinden. Han leker mycket, länge och självständigt med sina bollar, snören och manchestermus och tuktar klorna duktigt på sisalstolpen. Maten är viktig och det ska vara precis lagom mjukmat två gånger per dag och däremellan torrfoder. Han dricker gärna vatten ur en skål i diskhon. Sixten är nu helt trygg i en lugn och stillsam omgivning och med folk han lärt känna i sin takt. Än så länge gillar han inte att bli buren och är inte intresserad att komma upp i soffan eller sängen, men med lite tålamod kan denna lille kille även bli en hängiven knäkatt.
Sixten söker ett lugnt hem med kattvana, kan han på sikt få gå ut och spana i en trygg utemiljö långt från vägar o andra faror så hamnar det på pluskontot. Han är inte en katt som ska flyttas mellan olika boenden eller bo på kattpensionat.

Sixten är kastrerad, chippad, vaccinerad och avmaskad och är redo att flytta när rätt hem dyker upp.

Läs igenom våra föräkringsvillkor mm och gör intresseanmälan via den blå knappen nedan.