Stellan och Lilleman


Skyggisen Stellan och människoälskande Lilleman är ett udda men underbart par. De leker mycket och intensivt tillsammans, jagar varandra och brottas, är nyfikna och otroligt mysiga små killar. De sover mycket på dagarna och är som piggast på kvällen och morgonen då det kan gå vilt till. Men de sover mycket på natten och väcker inte jourhemmet pga bus och lek.
De har inte levt ihop så länge men blev direkt vänner och "partner in crime". Stellan är påhittig och aktiv, men det är Lilleman som tar mest initiativ till hyss.

De hittar gärna varma små gömställen när de vill vara ifred och hämta kraft inför nästa upptåg. Om inte Lilleman hittar ett varmt knä att ligga i så ligger han gärna tillsammans med Stellan eller någon av jourhemmets andra katter. Stellan trivs också fint med de äldre snälla katterna i hemmet som dessutom tvättar de små busarna ibland.

Stellan och Lilleman söker ett lugnt kattvant hem med mycket sällskap, ett hem med förståelse för att det kan ta lite tid innan Stellan blommar ut helt. P.g.a. coronapandemin har de tyvärr inte träffat barn eller hund, och inte så många andra vuxna tvåbeningar heller. 
Vi söker därför främst ett hem utan barn men lämnar en liten öppning för att det kan funka med rätt introduktion av en kattvan klok vuxen. Det finns också möjlighet att det fungerar med en snäll kattvan hund. Vi vill väldigt gärna att det finns en trygg o snäll kattkompis sedan tidigare i hemmet.

Vi söker ett hem där de blir innekatter på en stor boendeyta med tillgång till nätad/inglasad balkong och en i övrigt kattanpassad och stimulerande innemiljö med roliga klösträd och mycket aktivering genom lek. Dyker det upp ett hem där de dessutom kan få komma ut i en inhägnad trädgård är lyckan gjord. Koppelpromenader är inte ett alternativ.

Stellan och Lilleman ska inte flyttas mellan olika boenden eller bo på kattpensionat, de behöver ha sin trygga punkt på ett och samma ställe.

Killarna är kastrerade, chippade, vaccinerade och avmaskade. De är redo att flytta när rätt hem dyker upp.

Stellan
född 2020-06-01


Sockersöta Stellan är född hemlös men gick tillsammans med sin mormor, mamma och syskon i olika åldrar till en man och åt varje dag. Tillvaron var tuff för Stellan och hans familj som var drabbad av sjukdomar och parasiter, några av dem förolyckades även på vägen strax utanför mannens hus. Det var efter att vi larmades om en katt som blivit svårt trafikskadad utanför mannens hus som vi kunde lokalisera den lilla gruppen katter och slutligen fånga in dem.

När Stellan kom till sitt jourhem var allt läskigt och han litade inte alls på tvåbeningar. Men jourhemmets egna katter var han mycket nyfiken på och det dröjde inte länge innan han modigt sprang efter dem i hemmet och snabbt accepterades i den nya flocken.

Stellan är en allt tryggare liten skyggis som älskar leksaker, bus och sin Lilleman.  Han älskar mat också! Det går inte att lämna tallriken utan uppsikt utan att Stellan direkt är där och tittar.
Han är tystlåten men en nyfiken liten kille som gärna vill se vad du gör (och vad du äter alltså). Han är väldigt rolig, tycker om att leka tittut och kull även med sin människa och att smyga. Han följer gärna med på Lillemans hyss och upptåg, men är själv lite lugnare.

Det kanske tar ett tag innan du vunnit hans förtroende så mycket att du får klappa honom, men han ligger gärna intill i sängen och/eller brottas vilt med alla kuddar och ibland även med en kroppsdel som tillhör tvåbeningen under täcket.

Stellan är en försiktig katt som behöver tid att vänja sig vid ett nytt hem och sedan få hjälp med den sista biten till total trygghet med människan. Han kommer att bli en helt fantastisk katt när det sista tvivlet släpper och han är trygg i sin miljö.

Om Stellan i framtiden ska få chansen att gå ut så krävs det en mycket trygg utemiljö i en inhägnad trädgård. Men först ska han bli trygg i sin takt och det måste få ta den tid det tar.

Lilleman
född 2020-09-20


Hur mycket kärlek ryms det i en liten kattkropp?
Oändligt om du frågar Lilleman.
Hur mycket gos kan man ta emot av en tvåbening?
Oändligt om du frågar Lilleman.

Älskade mysproppen Lilleman är en mycket speciell katt. Han tyr sig till sina människor, vill vara med, pratar, spinner, pussas mycket och ligger i knät i flera timmar. Han kräver kärlek och ger kärlek så snart han får chansen. Han blir nästan deppig om han inte får vara nära när han vill det. Däremellan utforskar han högt och lågt, ibland lite väl vågat så att han drattar ner. Han gillar att brottas, leksaker som rör sig och prassliga små bollar eller ihopknycklade kvitton. Favoritleksaken just nu är ett rött snöre som han även kan apportera om du kastar det. Ibland hugger Stellan tag i andra änden och då blir det dragkamp istället för apport.

Han är busig och påhittig men hans signum är verkligen kärlek o närhet. Trygg och gosig vänder han gärna upp magen som man både får klappa och pussa på. Han ligger på bröstet och eller tätt intill under natten, ofta kind mot kind eller med en varm mjuk tass i ansiktet. Han är en knäkatt av rang och man blir lätt sittande i flera timmar med denna kärleksfulla lilla panter tryggt sovande eller spinnande i knät.

Lilleman kom in från hemlösheten tillsammans med sina syskon Syster och Yster när han var 8 veckor och skulle ha adopterats ut från sitt jourhem i februari. Men så anade vi att han och Stellan skulle bli ett fint radarpar så Lilleman fick flytta dit istället. Och vilken succe det blev! Lilleman lockar fram modigare sidor hos Stellan som också ser och lär av hans beteende mot människan. Att Stellan får med sig bästis, den människoälskande Lilleman, i flytten till sitt nya hem kommer att vara väldigt värdefullt. Det blir också fantastiskt för nya hemmet att få två så olika men helt ljuvliga katter att passa upp o pyssla om.