Kattmamman Strumpan
född 2022-05-02
6 ungar födda 2023-06-22


Strumpan kommer från ett hem där det höll på att gå över styr med flera okastrerade honkatter som fött eller födde ungar under sommaren. Ibland blir det lite galet i livet men denna djurägaren har tillsammans med oss utarbetat en plan för hur allt ska ordna upp sig. Därför ska fina kattmamman Strumpan flytta hem till sin ägare igen nu när hon är kastrerad. Detta var tack o lov hennes första och sista kull, men så fin mamma hon varit! Hon födde själv 4 ungar och tvekade inte att ta mot 2 lika gamla bonusungar som förlorat sin mamma. Syskonen Billie och Bulle blev direkt accepterade av både Strumpan och hennes ungar när de bara 3 veckor gamla sammanfördes med den lilla familjen.

Vi föredrar att adoptera ut kullsyskon 2 och 2 om vi hittar bra hem dit de kan flytta tillsammans. Ska de flytta ensamma måste det finnas en ung och lekfull snäll kattkompis i hemmet sedan innan. Vi söker stimulerande och lekfulla hem som matchar kattungarnas personligheter och behov. Tillgång till nätad eller inglasad balkong eller altan är ett starkt önskemål om de ska bli innekatter, speciellt om boendeytan inte är så stor.  Ska de även få chansen  att springa fritt utomhus till våren ska det vara en trygg utemiljö långt från trafikerade vägar eller annat som kan vara farligt för en katt.

Billie (hona) född 2023-06-22

Fina lilla Billie leker och busar gärna med alla sina syskon men är inte den som startar galenskaperna. Hon iakttar vad de andra hittar på innan hon själv ger sig in i leken. Hon och brorsan Bulle har lite extra starka band till varandra och man hittar dem ofta tillsammans när de vilar och sover. Allra helst flyttar hon tillsammans med Bulle såklart och i andra hand med något annat syskon för trygghetens skull. Billie vill inte bo i intensiva barnfamiljer eller i en för stojig miljö.

Bulle (hane)
född 2023-06-22

Bulle är en busig gosse som gärna leker och busar men utan att ta så mycket plats. Han och systern Billie låter de andra 4 ungarna ta kommandot men han, liksom Billie, skulle säkert ta för sig mer i ett hem med färre busfrön. I en kull med 6 ungar är det ofta svårt för de lite mer försiktiga att ta plats och de utvecklas ofta enormt när antalet kattungar runt dem minskar/de flyttar till en ny lugn, trygg och kattvan miljö.
Bulle flyttar allra helst tillsammans med sin syster Billie, de två hör ihop och lite extra mycket eftersom de två dumpades vid en landsväg bara 3 veckor gamla....

Bus (hona)
född 2023-06-22

Bus lever verkligen upp till sitt namn. Alltid på gång med något roligt eller spännande. Väldigt nyfiken och följer gärna efter sina tvåbeningar i jourhemmet för att inte missa något. Med Bus får man aldrig tråkigt, leken finns alltid närvarande. Bus vill ha ett hem med mycket lek och många händer som kan klappa och en snäll och busig ung kattkompis om hon inte får flytta med något av sina syskon.

Fluff (hane)
född 2023-06-22

Fluff är som namnet avslöjer en riktig fluffboll. Mysig och nyfiken men inte nödvändigtvis i händelsernas centrum. Han hänger ofta med sin syster Bus och då busas det såklart men det är inte heller fel att mysa. Han är självständig men flyttar gärna med ett syskon såklart.

Pip (hane)
född 2023-06-22

Gillar man långhåriga katter så faller man såklart för Pip. Men han är inte bara en fröjd att se på, han är dessutom en riktig myspropp. Påhittig så som en kattunge är men han söker även gärna sällskap och närhet hos tvåbeningarna i soffan. Väldigt charmig och mysig helt enkelt. Får han flytta med ett syskon blir han säkert glad men kan flytta själv till ett hem som har en ung och lekfull myspropp sedan tidigare.

Sasha (hona)
född 2023-06-22

Sasha med sina tre färger är en orädd och framåt tjej. Hon är lika bra kompis med alla sina syskon och söker gärna kontakt både för lek och mys. Hon tar gärna kontakt och är med överallt i hemmet. Sasha är självständig men flyttar såklart gärna tillsammans med något av sina syskon.