Sune
född 2018-02-14


Charmören Sune är en väldigt snäll och lite försiktig kille i sina bästa år. Han dök upp i Skällinge, Varberg, under våren 2021 och var då en mager och stukad kisse. Hungrig efter en längre tid på vift och okastrerad kom han direkt i bråk med områdets trygga och mätta familjekatter. En familj tog sig an honom och när ingen ägare dök upp kastrerades han med förhoppningen att han skulle kunna leva och trivas tillsammans med deras egna katter. Men det blev fortsatta slagsmål och Sune kom därför inte alltid hem. Fler grannar engagerade sig i den stiliga gossen och han kunde hitta både mat och tak över huvudet på fler ställen i väntan på att vi fick möjlighet att ta in honom i ett jourhem.

Sune gillar att ligga och mysa i soffan nära sin tvåbening men inte direkt i knät. Han busar runt med sina leksaker och sitter gärna och spanar ut genom fönstret, men inte överdrivet länge. Sune är väldigt "lagom", även när det gäller maten. Som de flesta katter så ogillar han dammsugaren men kommer snabbt fram från sitt gömställe när den tystnat. Jourhemmets läskiga kaffemaskin är numera inte så läskig längre. När det är dags för middagsluren försvinner han till ett ostört ställe men kan lockas fram med löfte om sällskap och soffmys.

Sune är en typisk ensamkatt som vill ha en egen familj utan konkurens av andra djur. Han är snäll och trevlig men har visat att han inte är helt förtjust i män. Han har levt större delen av tiden utomhus det senaste året och har på den korta tiden som innekatt i jourhemmet inte hunnit visa hur stort behovet av att få komma ut är. Ska han bli innekatt så behövs en stor boendeyta och tillgång till nätad/nätad balkong och mycket sällskap och stimulans.

Allra finaste Sune är kastrerad, chippad, vaccinerad, avmaskad och redo att flytta när rätt hem dyker upp.