Svea
född 2022-08-08


Mager, uttorkad och enormt kontaktsökande irrade lilla Svea runt i trafiken i centrala Kållered i mitten av juni. Mitt under värmen och torkan, utan chans att släcka törsten eller att hitta mat. Tack och lov reagerade en caféägare som fick besök av henne och tog in henne i tryggheten och erbjöd den törstiga och utmattade katten en skål vatten. Hon hade antagligen varit på vift en längre tid då hon fann sin räddare för hon var väldigt mager och är nu nästan besatt av mat, så blir det ofta när en katt som levt under svår svält ser mat. De äter som om varje måltid är den sista trots att matskålen fylls på regelbundet.

Svea är en go och glad tjej som nu när hon är kastrerad och har hämtat kraft blivit kontaktsökande och tillgiven. Hon ligger gärna centralt placerad på golvet så att ingen missar henne utan istället stannar upp och gosar. Hon är ung och väldigt busig och leker gärna med leksakspinnen tillsammans med jourhemmets härliga barnaskara. Hon gillar att krypa intill och mysa, gärna snutta på öronsnibben och hakan. Jourhemmet har en trygg innätad balkong där hon gärna ligger och njuter av frisk luft och tar sig en tupplur. En annan favoritplats är barnens fåtölj som hon snabbt lägger beslag på om den är ledig.

Svea har visat tydligt att hon blir rädd och orolig i situationer och på platser där det finns andra djur, då blir hon helt förändrad och morrar och fräser åt den annars så uppskattade och trygga tvåbeningen intill. Därför ska Svea inte bo tillsammans med någon annan katt eller hund, vi vill också att hon ska vara innekatt med tillgång till nätad och/eller inglasad balkong eller altan så hon slipper stöta ihop med djur utomhus. Vi vet inte vad Svea har varit med om i sitt korta liv men bra relationer med andra djur tycks hon inte ha haft.

Svea är kastrerad, chippad och vaccinerad och är redo att flytta så snart rätt hem dyker upp.