Tony
född 2019-02-14


Nyblivna kelgrisen Tony började sitt liv som hemlös och oönskad. När han var runt 6 månader dök han upp utanför ett hem där det fanns andra katter och när hans situation blev uppmärksammad erbjöds han mat. Han vågade så sakteliga komma närmare och närmare sin välgörare och efter långt tid vågade han även låta sig bli klappad. Men bara utomhus och bara av välgöraren, in i hemmet gick han aldrig.

Tony fångades in den 9 februari i år och har gjort en raketresa i socialiseringen med hjälp av sitt härliga jourhem. Han fick snabbt förtroende för det unga paret han bor hos och utvecklades på rekordtid till en supersocial kelgris. Eftersom han aldrig varit inne tidigare håller han fortfarande på att vänja sig vid ett hems alla ljud och tycker fortfarande att det är lite läskigt med ben och fötter som rör sig nära honom. Hastiga eller oväntade rörelser och höga ljud kan också vara skrämmande. Men besök av glada vänner till tvåbeningarna har gått jättebra, då ligger han nöjd på mattan och är med i sällskapet och låter sig gärna klappas av alla. Tony älskar att bli kliad på magen, då ligger han och trampar med tassarna i luften. Numera sover han även i sängen och förra veckan kom han på att det är jättemysigt att ligga i ett knä.

Tony söker ett lugnt hem utan barn med hastiga röresler och höga ljud. Ett hem som ger honom utrymme och tid att bli trygg i sin nya miljö och som i gengäld får en fantastiskt mysig, nyfiken och social kelgris. Eftersom Tony levt utomhus i hela sitt liv söker vi främst ett hem som även kan erbjuda utevistelse i en trygg miljö utan närliggande bilvägar och andra faror.

Tony är kastrerad, chippad, vaccinerad och avmaskad och är redo att flytta när rätt hem dyker upp.