Ture
född 2021-02-14


Älskade mysklumpen Ture har fått sitt namn för att han haft en enorm tur. När han kom till oss hängde delar av svansen i slamsor och det blev färd direkt till djursjukhuset där den trasiga delen amputerades. Vad som hade hänt honom vet vi inte men vi är helt säkra på att han undkom en olycka med blotta förskräckelsen (och en trasig svans). I hans mun fanns dessutom en kraftigt frakturerad tand som han nu också har blivit befriad ifrån.

Ture är en ung kille med mycket gos och bus i kroppen. Trots sin bakgrund som hemlös, fraktur på svans och tand är han otroligt trygg, lyhörd och följsam. Han lär sig snabbt familjens rutiner och älskar att vara en del av de vardagliga pusslandet. Ligger du i soffan är Ture med och gosar, lagar du mat i köket sitter han i fönstret eller på en stol o tittar på. Ja även när man viker tvätt är han med på ett hörn!
Han hoppar gärna upp i knät, hade nog gärna legat i sängen om han fick, men jourhemmet sover med stängda dörrar så han har inte fått chansen.

Till Ture söker vi en familj med många händer som kan klappa och som gärna aktiverar honom med lek. Han älskar männiksor och närhet så han vill ha mycket sällskap under dygnet. Ture fungerar fint i ett hem med lite större barn och vi tror att han skulle vilja gå ut i en trygg utemiljö, långt från bilar o annat som kan vara farligt för en katt. Ska det bli aktuellt att han ska vara innekatt så krävs en stor boendeyta, innätad eller inglasad balkong/altan och mycket sällskap, lek o bus. Ture är en snäll kille som sannolikt skulle uppskatta en kattkompis, om inte direkt så i framtiden.

Ture är kastrerad, chippad, vaccinerad och har tagit bort den smärtsam frakturerad. Han är redo att flytta till sitt nya hem under maj månad.