Tussen
född 2021-02-14


Tussen, en fantastiskt mysig och rolig katt i en liten kropp. Han såg dagen ljus på en gård där katter inte kastrerades och där man höll nere antalet genom att ha ihjäl kattungarna när de var små. Men ibland lyckades man inte hitta alla ungar och de som slank undan fick kämpa för att överleva. Tussen är en av dem. Någon mat fick de inte av gårdsägaren, i bästa fall fick de en bit smörgås eller andra matrester om de tiggde fint nedanför köksfönstret.

Tussen är en härlig och busig katt som har fått en nätt liten kropp. Han har fått lite rinniga ögon också men det är inget som tycks bekymra honom. Han kommer antagligen att se ut som en kattunge hela livet. Han är supermysig och pigg, tycker om att "bolla" med allt han kan hitta mellan tassarna.  Kommer det fram en fjäderleksak blir det full fart på den lilla kroppen. Han är otroligt söt och go och ligger gärna intill eller på sin människa i sängen. Det är helt enkelt svårt att inte fatta tycke för denna lilla närhetstörstande kille. Tussens ögon rinner lite och man behöver torka rent under dem varje dag så han ser fin ut.

Tussen kan vara tuff mot andra katter och söker därför ett hem utan andra djur. Han behöver stimulans i form av aktivering och vill gärna ha mycket sällskap. Med mycket stimulans och tillgång till en nätad eller inglasad balkong/altan kan han fungera som innekatt.
Ska han även få chans att lufta morrhåren på egen tass utomhus ska utemiljön vara på säkert avstånd från bilvägar och annat som är extra farligt för unga naiva katter. Det bör inte heller finnas så många andra katter i området.

Tussen är kastrerad, chippad, vaccinerad och avmaskad och redo att flytta när rätt hem dyker upp.