Tussen
född 2021-02-14


Tussen, en fantastiskt mysig och rolig katt i en liten kropp. Han såg dagen ljus på en gård där katter inte kastrerades och där man höll nere antalet genom att ha ihjäl kattungarna när de var små. Men ibland lyckades man inte hitta alla ungar och de som slank undan fick kämpa för att överleva. Tussen är en av dem. Någon mat fick de inte av gårdsägaren, i bästa fall fick de en bit smörgås eller andra matrester om de tiggde fint nedanför köksfönstret.

Tussen är en härlig och busig katt som har fått en nätt liten kropp. Han har fått lite rinniga ögon också men det är inget som tycks bekymra honom. Han är supermysig och pigg, tycker om att dribbla omkring med allt han kan hitta. Kommer det fram en fjäderleksak blir det också full fart på den lilla kroppen. Han har fått en lång klätterrulle från golv till tak där han raskt klättrar upp och det stora klösträdet blev en favorit samtidigt som det skruvades ihop. Tussen är nämligen en nyfiken gosse som gärna är med och lägger nosen i blöt.

Han är otroligt söt och go och ligger gärna intill eller på sin människa i sängen. Det är helt enkelt svårt att inte fatta tycke för denna lilla närhetstörstande kille som längtar efter sitt eget hem där han kan gå ut och jaga, smyga och klättra omkring. Han är säkert en fantastsiskt bra jägare och skulle göra livet tufft för både möss o sork om han fick chansen att basa på en gård. Problemet med Tussen är att han inte gillar andra katter och behöver vara ensam katt där han hamnar och då helst lantligt så att det inte är så mycket katter runt honom. Miljön ska såklart också vara trygg och långt från bilvägar och annat som kan vara farligt för en liten katt. Med mycket stimulans och tillgång till en nätad eller inglasad balkong/altan kan han fungera som innekatt i ett större kattvant hem där han även får mycket sällskap. Eftersom han är lite tuff i leken så ska det inte finnas barn i hemmet, ungdomar med kattvana funkar fint.

Tussen är kastrerad, chippad, vaccinerad och avmaskad och redo att flytta när rätt hem dyker upp.