Vargtass
född 2013-04-01


Vargtass har gått från att vara en ensamvarg med ett ointresse för människor till en nyfiken gosegris. Han förlorade sin matte och var rädd och osäker när han kom till sitt jourhem.
Efter att ha fått gott om tid på sig att närma sig det nya livet i sin takt har han förändrats enormt. Han älskar uppmärksamhet och att ligga i knät och gosa. Han är också en liten pratkvarn och man kan ha långa konversationer med honom. Det bästa han vet är att ligga i knät och bli kliad på magen, då mår han absolut som bäst.
Han leker med bollar och jagar fjädrar på vippor  som en liten kattunge. Ibland vill han vara ifred och då läggar han sig en bit bort i soffan eller under bordet. Men efter en stund längtar han efter lite mys igen och kommer springande jamande.
Eftersom han fortfarande lär sig att lita på människor så är snabba rörelser och höga ljud fortfarande lite skrämmande men blir lättare och lättare att vänja sig vid. Det är en liten misse som kräver att man har respekt och är lyhörd för hans sätt att komunicera, men ger oändligt med kärlek när man lärt sig detta. Det är helt ofattbart vilken föränding denna sura gubben har gjort på så kort tid. Han ger så mycket kärlek till hemmet.

Den stora förändringen kom efter det att han fått hjälp att bli av med onda tänder. När smärtan i munnen släppte så visade han snabbt sitt rätta jag. Vargtass har fått tandsjukdomen TR/FORL som kräver att man besöker veterinären varje år för kontroll och ev tar bort någon nyangripen tand. Att äga en katt med TR/FORL är ett stort ansvar och innebär en extra kostnad. Vår förening går därför in och betalar 50% av av kostaderna för tandröntgen och eventuell operation de 3 kommande åren. Prata gärna mer med oss om detta, Vargtass är absolut värd varenda krona och förtjänar ett tryggt liv utan mer smärta.

Vargtass är innekatt och söker ett lugnt hem med kattvana och god förståelse för katter. Han är kastrerad, chippad, vaccinerad, tandsanerad och avmaskad. Han är redo att flytta när rätt hem dyker upp.