Viktor och Viola möttes som små kattungar i ett av föreningen jourhem 2016, var och en räddad på sitt håll. De båda blev "syskon" och mådde så bra ihop att de även adopterades ut tillsammans. De hamnade i en härlig barnfamilj där de blev mycket väl omhändertagna och hade tillgång till en trygg utemiljö via kattluckan. Men så hände det allra värsta och Viktor och Viola förlorade allt de hade. Nu har de bara varandra och vi hoppas kunna hitta ett gemensamt hem till dem så att de får fortsätta vara varandras "syskon" och trygghet.

Att flyttas från sin trygga miljö till ett ganska annorlunda liv i ett jourhem var läskigt tyckte både Viktor och Viola och gömde sig raskt under soffan. Men efter att ha landat några dagar och i lugn och ro börjat utforska den nya miljön kom Viktor till ro och visade att han är en riktig livsnjutare som gärna tar emot kärlek. Viola behövde lite mer tid på sig och har lite mer integritet än sin bror men hon tyr sig väldigt mycket till jourhemmets dotter som hon gärna myser med.

Lekfullhet kommer snabbt om man börjar leka med dem, annars är det främst sov-, mys- och matklocka som styr deras vardag. De har tillgång till en stor nätad balkong i sitt jourhem och de gillar att vara där men det går såklart inte att jämföra med att lufta morrhåren fritt och när man vill via en kattlucka. 

Viktor och Viola är kastrerade, chippade och vaccinerade. De är dessutom försäkrade och försäkringen kan tas över vid adoption. Vi hoppas att de kan få följas åt till ett nytt hem där de även har tillgång till fri utevistelse i en trygg miljö långt från vägar och annat som kan vara farligt för en liten katt. De skulle trivas bra i en familj med lite större barn. Viktor och Viola ska inte flyttas mellan olika boenden eller bo på kattpensionat.

Viktor
född 2016-05-15

Viola
född 2016-05-01