Zima
född 2021-04-30


Snövita vackra Zima kommer från en gård där hon bott utomhus hela sitt liv tillsammans med flera andra katter. Hon var van vid människan som matade henne och kunde nästan lägga fälleben på tvåbeningen när maten skulle serveras. Men att komma in och leva nära människan i en konstig värld är en helt annan sak, det är många märkliga saker att vänja sig vid och kan man inte springa undan så lätt som utomhus blir man lite försktig och väljer att hålla avstånd istället. 
När Zima kom till sitt jourhem hade hon med sig sina två ungar också och först när de flyttade började hennes egen utveckling ta fart ordentligt. Hon rör sig nu i ett stort tvåvåningshus som hon delar med en härlig tvåbent familj som även har egna katter och en jättesnäll hund. Hon älskar att kela med människor hon känner och ligger gärna intill i soffan och spanar på TV med övriga familjen. Det är en pratsam och sällskapsjuk tjej som gärna är med där det händer/där en tvåbening är.
Jourhemmet skrev nyligen:
"Hon har också döpt om sig själv, allt från ”miiimaa, meeemo, Mimmi, mimimii”. Hon har verkligen adopterat dottern Leah och blir som galen när hon kommer hem från skolan. Hunden är inte heller lika farlig längre utan mer en del av huset, resterande katter är spännande kattkompisar som är väldigt roliga att spana på från köksstolen. Extra bonus blev det när en av utekatterna fick med sig en mus in som present till Zima"

Till finaste Zima söker vi ett stabilt och kattvant hem utan barn. Hon skulle säkert uppskatta en snäll, ung och lekfull kattkompis antingen direkt eller lite längre fram. Allra helst önskar vi ett hem där hon, när hon är helt trygg, kan få gå ut och lufta morrhåren i en trygg utemiljö, långt från bilvägar och annat som är farligt för en katt. Hon kan bli innekatt på en lite större kattanpassad boendeyta och med tillgång till en 100% rymningssäker nätad eller inglasad balkong/altan. Nätningen ska då vara klar innan hon flyttar in.
Zima är syster till Anja som finns i ett annat jourhem, att återförena de två i ett föralltidhem skulle sannolikt fungera fint.

Zima ska inte flyttas mellan olika bostäder eller bo på kattpensionat och promenader i sele är sannolikt inget hon vill vara med om.

Zima är kastrerad, chippad och vaccinerad och redo att flytta så snart rätt hem dyker upp.