Alice Adopterad
född 2022-05-22


Det här är Alice! Hon är en busig liten dam som är nyfiken på allt och alla. Livet består av bus och att utforska men hon gillar även att mysa när hon har tid mellan upptågen. Hon älskar att bli klappad och kurrar så fort det är vila och det erbjuds närhet och kel.  I jourhemmet finns en stor genomsnäll labrador & två äldre hankatter som tålmodigt får utstå hennes nyfikenhet. Hon är verkligen som deras lillasyster & gillar att retas!
Alice flyttar gärna till sitt för-alltid-hem tillsammans med sin mamma Zima. Ska hon flytta själv måste det finnas en snäll ung och lekfull kattkompis i hemmet sedan tidigare.

Alice är chippad, vaccinerad och avmaskad och är redo att flytta när rätt hem dyker upp.

Kattmamman Zima
född 2021-04-30


Snövita vackra och lite försiktiga Zima är mamma till Alice (och Svante som redan har flyttat hemifrån.) Hon kommer från en gård där hon bott ute hela sitt liv tillsammans med flera andra katter, bl.a. hennes syster Anja som bor i ett annat jourhem med sin något yngre kull.
Hon är fortfarande lite reserverad mot nya människor och håller på att vänja sig vid det märkliga livet som tvåbeningar lever inomhus. Hastiga rörelser och höga oväntade ljud är alltid läskigt för en katt som inte är van vid innelivet även om den som Zima är ganska van och trygg med människor utomhus. Men när hon lärt känna sin nya människa och man närmar sig på hennes villkor så kommer hon snart att blomma ut till en härlig familjemedlem.
Zima söker ett lugnt hem med kattvana som kan hjälpa henne att våga det sista steget och blomma ut helt. Vi önskar ett hem där hon i framtiden även kan få gå ut och lufta morrhåren i en trygg utemiljö, långt från bilvägar och annat som är farligt för en katt. Ska hon bli innekatt krävs en större boendeyta och tillgång till en nätad eller inglasad balkong. Nätningen ska vara klar innan hon flyttar in. Zima ska inte flyttas mellan olika bostäder eller bo på kattpensionat.

Zima flyttar gärna tillsammans med sin dotter Alice men skulle säkert också bli glad över att få återförenas med sin syster Anja. Ska hon flytta själv är det en stark önskan att det finns en snäll och lekfull katt i hemmet sedan tidigare.

Zima ska kastreras, chippas och vaccineras i slutet av oktober och blir klar för adoption första halvan av november.