Zingo och Pixie träffades i jourhemmet där Zingo fick en viktig roll att hjälpa Pixie i hennes resa från skygg till trygg. Att Zingo också var en skygg liten kisse när han kom till jourhemmet är svårt att tro nu, han fattade snabbt galoppen och blev en riktig kelgris rekordsnabbt.

Idag är de fina kompisar och skulle gärna fortsätta sina liv tillsammans. De kan dock flytta var för sig om två bra hem dyker upp som passar deras individulla behov

Zingo och Pixie är kastrerade, chippade och vaccinerade och redo att flytta så snartvrätt hem dyker upp.

Zingo
Ålder okänd
uppskattat födelsedatum 2023-09-07


Jourhemmet skriver:
"Zingo är en extremt mysig och tam katt. Sätter man sig ner i soffan så kommer han snabbt och slår sig ner i ens famn, högt spinnandes. Om det finns en ledig stol vid matbordet så håller han en sällskap under middagen, man får bara hålla koll så han inte snor till sig maten! Om det kommer gäster så är han först fram för att visa upp sig och charma, kanske i hopp om att fjäska till sig lite godis. När fåglarna sitter och kvittrar utanför fönstret så sitter han i full koncentration håller koll på dem. Ute på jourhemmets innätade balkong är han en duktig liten jägare och visar stolt upp alla löv han lyckas fånga. När han har busat klart så lägger han sig raklång i soffan och somnar sött. Han är en föredetta skyggis men detta är absolut inget som märks av i hans beteende. Han är väldigt lätthanterad och är väldigt förtjust i människor. "

Zingo vill gärna flytta tillsammans med kompisen Pixie, men kan flytta själv om hemmet redan har en ung, lekfull och snäll katt sen innan. Han kan fungera som innekatt på en större boendeyta och med tillgång till en nätad eller inglasad balkong/altan. Ska han även få chans att vistas ute på egen tass så ska utemiljön vara trygg och långt från trafikerade vägar eller annat som kan vara farligt för en katt.

Zingo är kastrerad, chippad och vaccinerad. Han är redo att flytta när rätt hem dyker upp.

Pixie
Ålder okänd
uppskattat födelsedatum 2023-05-14


Jourhemmet skriver:
"Pixie är en före detta skyggis som nyligen insett att hon älskar att gosa med människor. Hon är nyfiken som bara den och följer glatt runt människorna i jourhemmet för att titta på vad de håller på med. När hon vill att man ska stanna och klappa henne jamar hon högt och petar en på benen, och när hon får som hon vill spinner hon som en liten traktor. Om man tappar ett prassligt godispapper eller en fjäder från påskdekorationen så är Pixie snabbt framme och marscherar stolt runt i hemmet med sitt byten. När det är matdags så gnider hon sig mot ens ben och påminner högljutt om att man inte ska glömma att mata henne också! Pixie kan vara lite försiktig mot nya människor, men vänjer sig snabbt när hon inser att man inte är farlig. Hon har fortfarande lite svårt för att läsa av människors kroppsspråk ibland och kan nafsa till om man klappar henne för hastigt eller på fel ställe. Därför ska hon inte bo i ett hem med små barn, men skulle funka toppen i ett hem med äldre och lugnare barn som förstår att hon är en busig liten katt som bara menar väl."

Pixie flyttar gärna tillsammans med sin kompis Zingo, men kan flytta själv om hemmet redan har en ung, lekfull och snäll katt sen innan. Pixie ska bli innekatt på en större boendeyta och med tillgång till en nätad eller inglasad balkong/altan.

Pixie är kastrerad, chippad och vaccinerad. Hon är redo att flytta när rätt hem dyker upp.