Att vara jourhem

Djurskyddet Norra Hallands verksamhet är beroende av jourhem för att kunna hjälpa katter som behöver omhändertas. Ett jourhem är ett helt vanligt hem som öppnar sin dörr för en katt i nöd och tar hand om och hjälper den tills att en ägare lokaliserats eller den kan adopteras ut. Att vara jourhem kan vara ett bra sätt att prova på hur det är att ha katt. Kanske blir det t.o.m. så att katten du tar hand om vinner ditt hjärta och du väljer att adoptera den.

En del katter är tama och förtjusta i människor och några är mer blyga. Ibland är katterna i behov av mediciner eller andra behandlingar och samtliga ska vara avmaskade, vaccinerade, id-märkta och kastrerade om de har åldern inne. Därför tar det lite olika lång tid innan katterna kan adopteras ut och vi kan inte alltid säga så långt i förväg när de är redo för adoption.

Att vara jourhem är ett ideellt arbete. Djurskyddet Norra Halland står för alla utgifter som rör katten. Vad du behöver är ett stort hjärta, omsorg om djur och viljan att göra skillnad. En jourhemskatt får INTE gå ut. Det enda som inte får hända är att katten smiter...

Vi söker alla typer av jourhem, med och utan barn, med och utan andra djur, ensamhushåll och storfamiljer. Då vår verksamhet är begränsad till Kungsbacka och Varbergs söker vi i första hand jourhem inom samma områden. 

Kan du tänka dig att vara jourhem åt en katt som så innerligt väl behöver människans hjälp?
Vill du veta mer? Fyll i formuläret nedan!


Intresseanmälan jourhem


  • Skriv kortfattat om dig/din familj och/eller ställ frågor.