ATT ADOPTERA


Vår verksamhet grundar sig på att kattens bästa ska gå före människans vilja. När vi adopterar ut våra katter söker vi därför alltid det hem som passar varje enskild katt bäst. Alltså har vi ingen kölista och tillämpar inte heller "först till kvarn". Vi lägger ner mycket tid och pengar på katterna och vill inte slarva bort den sista och viktigaste delen, den att ge katten de allra bästa förutsättningarna till ett långt och lyckligt liv.

Att adoptera en katt är ett stort och viktigt beslut som ska vara väl genomtänkt. Att äga en katt är ett stort ansvar som kräver en stabil ekonomi och livssituation. Tänk på att en katt kan bli 18-20 år och ska kunna följa med och må bra med dig genom hela sitt liv.
En ansvarsfull ägare måste räkna med att det kostar minst 500:- i månaden att äga en katt (bra mat, försäkring, årlig vaccination, kattsand mm). Vi söker bara ansvarsfulla ägare. Vi har därför bl.a. som adoptionskrav att katten ska hållas veterinärvårdsförsäkrad hela livet och vaccineras årligen mot kattsnuva och kattpest.

Katter under ett år adopteras bara ut ensamma om det redan finns en snäll, ung och lekfull katt som kan vara en passande kompis i nya hemmet.
Kattungar adopteras om möjligt främst ut tillsammans med ett syskon.