CHARLIE, den tappraste av de tappra och så oändligt snäll och tålig. Han dök upp vid Gräppås golfbana i sommaren 2017 och var då en slagen hjälte, mager och tilltufsad. Ett besök hos veterinären gav snabbt svar på vad det var som plågade honom. Det visade sig att hans tänder var svårt ansatta av den mycket smärtsamma tandsjukdomen FORL och att han lidit länge av extrem tandvärk. Kanske har hans tidigare ägare (ja han var kastrerad så någon gång har han haft ett hem) inte vetat eller förstått hur illa däran han var, FORL är inte så ovanligt men många kattägare känner inte till vad det handlar om.

Charlie vid Gräppås golfbana.


För att göra Charlie smärtfri skulle det krävas en omfattande och kostsam operation direkt, men då FORL inte går att bota så krävs sannolikt fler operationer och årliga uppföljningar med tandröntgen. Vi ville så innerligt gärna hjälpa denna fina katt men kunde inte fatta ett beslut om operation direkt. Att låta honom genomgå en smärtsam operation utan att veta hur det skulle lösa sig för honom i framtiden fick oss att våndas, var skulle vi hitta ett för-alltid-hem där han säkert får hjälp med sina tänder senare i livet? Men så dök det rätta hemmet plötsligt upp när hans nya jourhem drabbades av ”kärlek vid första ögonkastet”.

På plats i nya jourhemmet före operationen. Plågad....


Nu har Charlie opererats, 8 svårt angripna tänder där pulpan var blottad togs bort. Han måste ha haft obeskrivligt ont och har säkert plågats av sjukdomen i många år, veterinären konstaterade nämligen att det finns rester från tidigare angripna tänder (som vittrat sönder) under tandköttet.
 

Tre hörntänder och 5 kindtänder togs bort vid operationen.


Munnen har nu läkt efter operationen och framtiden ser väldigt fin ut för Charlie. Förutom kärlek och omsorg kan han vara säker på att få hjälp med sina tänder i tid.

Tack till Gräppås golfklubb för all hjälp och tack till allmänheten som hjälper Djurskyddet Norra Halland så att vi kan fortsätta vårt ideella arbete med att hjälpa hemlösa katter.

I vår gåvoshop kan man just nu skänka 100:- och få ett fint gåvokort som tack, i gåvokortet kan du själv skriva en hälsning och sedan ge bort det som present eller istället för en blomma.

Vill du bidra med ett annat belopp så tar vi tacksamt emot din gåva oavsett storlek via:

Swish: 123 3944 048
Postgiro: 89874-2

Mysig kisse utan tandvärk.
Det är så härligt när smärtan försvinner och krafterna återvänder, Charlies nya liv med färre tänder!
En stor och ståtlig kille som älskar att sträcka ut sig i sängen.