Volontär i Djurskyddet Norra Halland


Djurskyddet Norra Halland har inget katthem, än, vi använder oss av jourhem istället. Ett jourhem är ett helt vanligt hem som öppnar sin dörr för en katt i nöd och tar hand om och hjälper den tills dess en ägare lokaliserats eller den kan adopteras ut. Ju fler vi är i verksamheten desto fler katter kan vi hjälpa på detta sätt.

Att vara volontär innebär att man engagerar sig aktivt och hjälper till i det praktiska arbetet. Du bidrar med din tid och i den omfattning som passar dig. Du kan t.ex. vara med och kartlägga och fånga in katter, vara kontaktperson för katterna i jourhem, köra katter till och från veterinären, vara med då katter adopteras ut etc. Kanske är du jätteduktig på sociala media och kan hjälpa till att utveckla den biten av föreningen? Du kanske brinner för att informera allmänheten om vikten av att kastrera, id-märka och vaccinera sina katter? Kanske är du en fena på att arrangera event som kan sätta fokus på föreningens verksamhet? Är du duktig på att jaga sponsorer eller kanske är rätt person för att ta fram en fin väggalmanacka för 2021?Alla insatser som hjälper föreningen och kan hjälpa till att utveckla den ännu mer är med andra ord välkomna.

Vi vill gärna prata med dig om vår verksamhet och höra vad du har för tankar om vad du kan och vill bidra med. Ingen insats är för liten, hos oss är alla eldsjälar välkomna på sina villkor.

Tyvärr ställer coronapandemin till det och vi kan inte ha informationsträffar just nu. Men så snart det går planerar vi att hålla träffar på ABF både i Kungsbacka och Varberg. Om du vill få ett mail när det blir dags för dessa träffar kan du fylla i det i formuläret. Vill du bli uppringd och prata lite mer om att vara volontär i vår förening så fyller du i det.

Varmt välkomna!

Styrelsen
Djurskyddet Norra Halland