Ammy född 2019-02-14
Nilla född 2021-08-21


Mamma Ammy och hennes unge Nilla är födda hemlösa och Nilla var  5 månader gammal när de kom till sitt jourhem. Eftersom de inte varit inomhus tidigare och de inte var trygga med människan så var det såklart en läskig omställning men de lärde sig oväntat fort att tvåbeningar är bra på många sätt. De har tagit till sig av bekvämligheterna och ser till att deras slavar har fullt upp med att fylla matskålen och tömma kattlådorna men främst att leka med fjäderspöt och andra leksaker.

Ingen av dessa katter ska flyttas mellan olika boenden eller bo på kattpensionat. Promenader i sele är inte heller något man ska planera för.

Ammy
född 2017-02-14


Vackra kattmamman Ammy var klok nog att söka sig till en gård med sina ungar när hungern blev för stor. Tvåbeningarna på gården såg den lilla familjen och började mata den för att senare kontakta oss.
Att komma in i ett jourhem var rysligt läskigt men när hon landat lite överraskade  hon ganska snabbt med att våga buffa på jourhemsmattes hand innan hon åt sin mat. Nu är hon helt trygg med både jourhemsmatte och husse och kan ligga i timmar i deras knä och bara njuta av värmen närheten och en varsam hand som klappar o kliar.

Ammy ska bli innekatt och med tillgång till en nätad eller inglasad balkong/altan. Hon söker en kattvan och lugn tvåbening som vill ha en vänlig och mild katt att växa ihop med. En kattklok pensionär vore drömmen för denna vackra panterlika prinsessa. Att flytta kommer att bli läskigt men vi är säkra på att Ammy kommer att utvecklas snabbt och blomma ut till en fantastiskt fin katt även i sitt nya hem.

Ammy har haft ont i sin mun länge och saknade 8 tänder när hon kom till oss och hon har nu opererat bort ytterligare 6 tänder pga TR. Så äntligen är hon smärtfri och kan njuta av maten och tillvaron och hon visar att njuter av sitt nya men annorlunda liv. Att vara smärtfri, mätt och trygg är lika ovant som fantastiskt för vår vackra svarta Ammy.

Ammy är kastrerad, chippad och vaccinerad och redo att flytta så snart rätt hem dyker upp.

Info:
TR/FORL drabbar ca 30% av alla katter och innebär att katten årligen behöver kotrolleras hos veterinär för att upptäcka fler tänder som eventuellt angripits.
Vår förening erbjuder TR/FORL-avtal för alla adopterade TR/FORL-katter  under de 3 första åren då vi betalar 50% av eventuella tandåtgärder som kan behövas.

Nilla
född 2021-08-21


Söta Nilla är en nyfiken och lite försynt misse. Det kan ta lite tid innan hon litar på nya människor men när hon väl känner dig har du en vän för livet. Hon älskar att bli kliad på magen och en varsam kram är också uppskattad. Att bli klappad för mycket tycker hon är lite obehagligt och det visar hon genom att försiktigt nafsa efter handen. Vi vill att hon ska bo med människor som är hemma mycket och som inte har små barn. Den bästa leken är att jaga fjädervippan och det vill hon göra länge och flera gånger om dagen. Troligen är hon är en duktig jägare och skulle trivas med ett hem där hon får chans att gå ut i framtiden. Då måste utemiljön självklart vara långt från farliga bilvägar och annat som kan vara riskfyllt för unga naiva katter.

Nilla är kastrerad, chippad och vaccinerad och redo att flytta så snart rätt hem dyker upp.