Anja och Theo

Anja och Theo har lärt känna varandra i jourhemmet de bor i nu men var och en började sin vandring från skygg till trygg i andra jourhem. Anja hade en kull ungar när hon togs in i föreningen och när de var stora nog att flytta till sina för alltid hem så flyttade Anja till det mysiga jourhemmet i Frillesås där hon fått tid på sig att gå från skygg till trygg. Idag är hon helt trygg och full i bus.

Anja fick sällskap av den skygga men nyfikna och busiga Theo 1 maj 2023 och har varit en fantatiskt fin mentor och lekkamrat till honom. På kort tid lärde han sig att tvåbeningar är toppen och nu är han helt trygg med sin jourhemsmatte som både får bära och pussa på honom.

Anja och Theo flyttar gärna tillsammans men kan också adopteras ut var för sig om rätt förutsättningarna finns i de blivande hemmen. Om de ska flytta tillsammans så ska de vara innekatter eftersom Theo inte har tryggheten för utelivet än.
 

Anja
född 2021-04-30


Vackra snövita Anja kommer från en gård där hon bott utomhus hela sitt liv tillsammans med flera andra katter. Hon var van vid människan som matade henne och kattkompisarna ute och kunde nästan lägga fälleben på tvåbeningen när maten skulle serveras. Men att komma in och leva nära människan i en konstig värld är en helt annan sak, och det tog några månader innan hon förstod att människan boning är väldigt bra på många sätt.

Anja är en ung och busig tjej som leker både själv och med tvåbeningar, att jaga saker och rusa genom lektunneln är  jätteroligt och att klättra snabbt och högt i det stora klösträdet ingår i de dagliga rutinerna. Hon är väldigt nyfiken av sig och följer mer än gärna efter när man går runt och grejar, framförallt i köket då hon ofta sitter vid fötterna i hopp om att få smaka på något gott.  Nu är hon trygg med sin jourhemsmatte som får klappa och klia så snart Anja är på kelhumör och har tid, vilket är ofta. Om hon inte äter, leker eller sover är det alltid mysigt att bli kliad o klappad bakom öronen och under hakan, ibland även på magen. Hon gillart att ligga intill tvåbeningen i soffan och kan säkert med tiden även bli en riktigt bra knävärmare. Att bli lyft eller fasthållen gillar hon inte. Nya människor är lite läskigt men också spännande och Anja sitter till en början och spanar på avstånd innan hon kommer fram och nosar försiktigt. När besökaren är godkänd så tackar hon nästan aldrig nej till att bli kliad under hakan och bakom örat.

Anja fick sällskap av fina Theo den 1 maj och det tog inte många dagar innan de två började leka tillsammans. Theo avgudar den vackra Anja som ibland kan tycka att han är onödigt busig, men oftast är det bara ren och skär glädje att de har varandra. Anja har betytt mycket på Theos snabba resa från skygg till trygg.

Till skönheten Anja söker vi ett stabilt och kattvant hem utan barn. Hon flyttar gärna tillsammans med Theo och då som innekatt på en större boendeyta med tillgång till nätad eller inglasad balkong/altan. Denna ska då vara klar innan katterna flyttar in och vara nätad med ett bitsäkert nät. Be oss gärna och tips och förslag på hur man kan kan göra och vilka nät som är bra. Vi nätar många balkonger och gör nätdörrar och nätfönster till våra jourhem så vi har stor erfarenhet.

Anja kan även flytta själv och skulle på sikt säkert gärna gå ut och lufta morrhåren i en trygg utemiljö, långt från bilvägar och annat som är farligt för en katt.

Hon ska inte flyttas mellan olika bostäder eller bo på kattpensionat och promenader i sele är sannolikt inget hon vill vara med om.

Anja är kastrerad, chippad och vaccinerad och redo att flytta så snart rätt hem dyker upp.

Theo
född 2021-11-06


När Theo togs in i föreningen i februari 2023 hade han en svår infektion i kroppen pga stora fula sår på ryggslutet och vid svansroten. Trots att han var skygg så orkade han inte protestera när jourhemsmatte pysslade om hans sår. Med hjälp av kraftig antibiotikabehandling och envisa omsorger så läkte den lille killens sår med rekordfart och krafterna återvände i den lilla kroppen.
Theo är en liten kille med mycket personlighet som gör allt för att få uppmärksamhet av dem han känner sig trygg runt. Han är riktig buse som uppskattar alla leksaker han får, speciellt allt med fjädrar! Theos jourkompis Anja tycker att han leker lite tufft ibland och då får jourmatte komma in och lugna ner honom lite. I brist på leksaker i närheten brukar Theo-bus även leka och tugga försiktigt på jourmattes händer. Det är ingenting som gör ont utan är en blandning mellan bus och kärleksbett men är något som är påväg att jobbas bort. Theo har alltid någonting att säga och brukar ofta svara tillbaka när man pratar med honom, ibland pratar han till och med i sömnen. I början tyckte Theo att allt var läskigt och om man kom för nära började han skaka och fräsa. Hans jourhemskompis Anja lockade dock snabbt fram honom och hans lekfulla sida. Sen tog det inte lång tid innan Theo var fastklistrad vid jourmattes sida, även om Anja är favoriten. Han söker så gott som hela tiden närhet vare sig man är uppe och rör sig eller kopplar av i soffan. Att gå på toa utan en liten Theo som vaktar händer sällan. Att ligga på jourmattes arm, knä eller mage och få massvis med klappar och pussar på huvudet är en stor favorit. Nya människor, hastiga rörelser eller höga ljud såsom dammsugaren är väldigt läskigt fortfarande och då är det under sängen som känns säkrast. Theo blir lite modigare för varje gång så länge han får ta det i sin egen takt. Han blir ännu modigare när Anja går först och visar att det inte är farligt, precis som en storasyster gör.

Theo ska vara innekatt på en större boendeyta och med tillgång till en nätad balkong/altan. Denna ska då vara klar innan han flyttar in och vara nätad med ett bitsäkert nät. Be oss gärna och tips och förslag på hur man kan kan göra och vilka nät som är bra. Vi nätar många balkonger och gör nätdörrar och nätfönster till våra jourhem så vi har stor erfarenhet.

Han flyttar gärna tillsammans med Anja och söker ett lugnt kattvant hem utan mindre barn. Det är ett absolut krav att det finns en yngre lekfull och snäll katt i hemmet sedan tidigare om han inte får flytta tillsammans med sin Anja.

Theo ska inte flyttas mellan olika bostäder eller bo på kattpensionat och promenader i sele är sannolikt inget han vill vara med om.

Theo är kastrerad, chippad och vaccinerad och redo att flytta så snart rätt hem dyker upp.