Anja
född 2021-04-30


Vackra snövita Anja kommer från en gård där hon bott utomhus hela sitt liv tillsammans med flera andra katter. Hon var van vid människan som matade henne och kattkompisarna ute och kunde då nästan lägga fälleben på tvåbeningen när maten skulle serveras. Men att komma in och leva nära människan i en konstig värld är en helt annan sak, det är många märkliga saker att vänja sig vid och kan man inte springa undan så lätt som utomhus blir man lite försktig och väljer att hålla avstånd istället. 

Anja är en ung och busig tjej som leker både själv och med tvåbeningar, att jaga saker och rusa genom lektunneln är väldigt roligt och att klättra snabbt och högt i det stora klösträdet ingår i de dagliga rutinerna. Hon är väldigt nyfiken av sig och följer mer än gärna efter när man går runt och grejar, framförallt i köket då hon ofta sitter vid fötterna i hopp om att få smaka på något gott. Snabba rörelser och oväntade höga ljud är fortfarande läskigt, då springer hon undan men är snabbt tillbaka igen, hon är alldeles för nyfiken för att vilja missa något. Nu är hon trygg med sin jourhemsmatte som får klappa och klia så snart Anja är på kelhumör och har tid, vilket är ofta. Om hon inte äter, leker eller sover är det alltid mysigt att bli kliad o klappad bakom öronen och under hakan, ibland även på magen. Hon har precis förstått att det är mysigt att ligga intill tvåbeningen i soffan och kan säkert med tiden även bli en riktig knävärmare. Att bli lyft eller fasthållen gillar hon inte. Nya människor är lite läskigt men också spännande och Anja sitter till en början och spanar på avstånd innan hon kommer fram och nosar försiktigt. När besökaren är godkänd så tackar hon nästan aldrig nej till att bli kliad under hakan och bakom örat.

Till skönheten Anja söker vi ett stabilt och kattvant hem utan barn. Hon skulle säkert uppskatta en snäll, ung och lekfull kattkompis antingen direkt eller lite längre fram. Allra helst önskar vi ett hem där hon, när hon är helt trygg, kan få gå ut och lufta morrhåren i en trygg utemiljö, långt från bilvägar och annat som är farligt för en katt. Hon kan bli innekatt på en lite större kattanpassad boendeyta och med tillgång till en 100% rymningssäker nätad eller inglasad balkong/altan. Nätningen ska då vara klar innan hon flyttar in.
Anja ska inte flyttas mellan olika bostäder eller bo på kattpensionat och promenader i sele är sannolikt inget hon vill vara med om.

Anja är syster till Zima som finns i ett annat jourhem, att återförena de två i ett föralltidhem skulle sannolikt fungera fint.

Anja är kastrerad, chippad och vaccinerad och redo att flytta så snart rätt hem dyker upp.