Bengt
Ålder okänd
uppskattat födelsedatum 2023-06-06


Bengt är en social och väldigt intelligent misse som alltid ska vara med i händelsernas centrum. Allt är en lek och får han nej på olika sätt kommer han runt dom och lyckas övervinna allt. Det finns dock två tillfällen Bengt väljer att dra sig tillbaka och det är när det dammsugs och när det är nya människor som dyker upp i hemmet. I början är han lite orolig och behöver lite tid att lära känna människor. Men när man har fått hans förtroende har man fått en livslång vän.

Bengt gillar allt! Ja inte dammsugaren och okända människor men i sin trygga miljö är han kung och leker mycket och gärna. Mat är också ett stort intresse och du får räkna med att ha en Bengt nära dig när du ska äta, det kan ju trilla en bit över kanten! Han busar och härjar runt med sina bonussyskon och tar sig gärna en tupplur intill dem eller jourhemmets snälla hankatt. Bengt är otroligt intelligent och klurar ut aktivitetsleksaker på väldigt kort tid. Och om jourhemsmatte försvårar för honom att komma åt att massakrera toarullen så hittar han lösningar på hur han ändå ska komma åt den.

Till Bengt söker vi ett barnfritt hem där det redan finns minst en ung och trygg katt sedan tidigare. Finns ingen kattkompis skulle jourhemskompisarna Bruno eller Bertil passa bra som flyttpartner. Ska han bli innekatt krävs en större boendeyta och tillgång till nätad eller inglasad balkong/altan. Ska han få chansen att ströva runt ute på egen tass om något år också så ska det vara i en trygg utemiljö långt från trafikerade vägar och annat som kan vara farligt för en katt.

Bengt kommer att tycka att det är läskigt att flytta men när han har landat ordentligt och lärt känna den nya miljön och tvåbeningarna så har ni en underhållande katt med stor personlighet. Han kommer att roa er med sin förmåga att klura ut hur man tar sig in i/ut ur/över/under saker. En väldigt lösningsinriktad fyrbent kompis, det är Bengt det.

Bengt är kastrerad, chippad och vaccinerad och är redo att flytta så snart rätt hem dyker upp.