Lillan och Laban

Lillan och hennes 3 syskon fångade vi in tillsammans med deras mamma i en lada i Fjärås i början av november. Efter att ha arrangerat en matningsplats för att få dem att återkomma så kunde vi slutligen fånga in hela familjen. Lillan var då ca 8 veckor och hade en kortare resa att göra från skygg till trygg. När hon var 12 veckor flyttade hon och brorsan Zingo till sitt nuvarande jourhem.

Laban kunde vi rädda efter att ha matat en längre tid i en öde lada i Kungsbacka. Det började med att vi fick larm om en upphittad skadad liten kattunge utanför ladan, lilla Liv 5 veckor, som sannolikt trillat ner från loftet och slagit i huvudet. Hon fick flytta in i vårt jourhem med stor vana av att pyssla om sjuka och skadade små krabater. För att hitta hennes mamma och eventuella syskon så började vi mata i ladan och satte upp kameror för att se vilka katter som hittade dit.  Det var så vi över tid kunde lista ut att det bara fanns ett syskon. Därför hann Laban bli 12 veckor innan han kunde fångas in och allt med mäniskor var väldigt läskigt. Han flytta därför till jourhemmet där jämngamla Lillan och Zingo redan blivit tama och trygga. Bättre kompisar att bli trygg tillsammans med kunde han inte ha fått och i jourhemmet finns det även 2 vuxna snälla katter att lära sig av och ty sig till. Laban och Lillan fick ett alldeles speciellt band från början, därför ska de två flytta tillsammans. 

Till Lillan och Laban söker vi ett lite lugnare kattvant hem utan små barn där det gärna får finnas en eller flera snälla katter sedan tidigare. Eftersom Laban fortfarande tycker att det är lite läskigt och Lillan har en semilånghårig päls söker vi ett hem där de får vara innekatter på en större boendeyta med tillgång till en nätad eller inglasad balkong/altan.

Lillan och Laban är kastrerade, chippade och grundvaccinerade när de är klara för flytt i slutet av februari.

Lillan
Uppskattat födelsedatum 2023-09-07


Lillan är en nyfiken och modig liten katt. Hon är alltid först fram för att sniffa på nya saker, först till matskålen och först att riva julgranen. Hon kan vara lite blyg till en början, men när hon lärt känna en så gnuggar hon sig mot ens ben varje gång hon vill att man leker med henne eller när hon tycker att det är dags för lunch. Att följa efter och härma de vuxna katterna i jourhemmet är också roligt, speciellt när de jämnåriga kamraterna blir för busiga. På kvällen kryper hon nöjt upp i människans famn, helst så nära ansiktet som bara går, och spinner glatt.

Laban
Uppskattat födelsedatum 2023-09-11


Laban är en liten pojke med en stor nyfikenhet. Trots att mycket i världen fortfarande kan kännas väldigt läskigt, så följer han modigt efter Lillan på alla hennes äventyr i hemmet. På morgonen blir man väckt av en glad och gosig Laban, ivrig att få leka med hans älskade prasselbollar eller tjattra med alla småfåglarna på andra sidan fönstret. Han är även en riktigt duktig fotbollsspelare, springer glatt runt i huset och sparkar runt på alla små leksaker som han kan hitta.