Melker
Ålder okänd
uppskattat födelsedatum 2020-02-14


Melker observerades första gången redan hösten 2022 men såg då så välmående ut att man tog förgivet att han hade ett hem i närheten. Men när han dök upp igen efter vintern så var de en helt annan skepnad som satt och kurade i buskarna och som girigt kastade i sig maten som hans räddare började ge honom. Efter att ha fått mat en längre tid och ägare efterlysts ordentligt i området så kunde vi äntligen göra plats för honom efter sommaren. Den reserverade och lite luggslitna katten visade sig snabbt vara en riktig myspropp bara han fick chansen att vänja sig vid ett liv med människan igen.

Melker är en mycket social och trevlig kattkille. Han ligger gärna på soffan och myser. Han tittar på TV med jourhemsmatte och favoritprogrammen är djur, natur och trädgård. Med Melker kan du föra små samtal, han är pratglad emellanåt som om han berättar något.

Till Melker söker vi ett hem med mycket sällskap, han älskar livet med sin pensionerade jourhemsmatte men kan säkert lära sig att trivas i en familj med lite större barn. Vi söker främst ett hem som även kan erbjuda honom en utevistelse om han vill, utemiljön måste då vara trygg och långt från trafikerade vägar och annat som är farligt för en katt.

Melker är kastrerad, chippad och vaccinerad och är redo att flytta när rätt hem dyker upp.