Mimmi
född 2019-06-06


Mimmis liv hängde på en skör tråd när de anhöriga ville avliva henne då hon förlorat sin husse. Husse och Mimmi hade inte levt i ett riktigt bra hem och Mimmi var rejält överviktig. Men veterinären ville inte låta en frisk katt somna in utan att först försöka hitta ett nytt hem, med anhörigas medgivande kunde vi hjälpas åt att rädda henne. Men fina och lite försiktiga Mimmi hamnade ur askan i elden då hennes jourhem drabbades av svår psykisk ohälsa och när vi äntligen lyckades få ut henne ur hemmet var hon klart påverkad av sin tid där. Hon har dock inte farit illa i den bemärkelsen att någon varit elak mot henne, men det är stressande för en katt att leva nära en människa som mår väldigt dåligt och inte följer normala rutiner och vardagliga mönster.

Mimmi har fått lång tid på sig att vänja sig vid livet i ett välskött och kärleksfullt hem och nu visar hon vilken härlig katt hon är. Hon har fortfarande lite övervikt men är full av energi och busar väldigt gärna. Hon är en nyfiken katt och följer efter sin tvåbening i hemmet och missar sällan en chans att kela och mysa. Allt är roligt och intressant enligt Mimmi som möter dig vid dörren och hälsar dig välkommen hem.

Till Mimmi söker vi ett trygg och kärleksfullt hem utan barn där hon är efterlängtad av alla och får mycket sällskap. Mimmi har alltid varit innekatt och det är så vi tänker att hon ska fortsätta leva. Då är hon tryggast. Eftersom hon är så full av bus och energi behöver hon en större boendeyta så hon får utrymme att röra sig ordentligt och chans att motionera bort det sista av sin övervikt. Mimmi är kastrerad, chippad och vaccinerad och redo att flytta när rätt hem dyker upp.