Nala

Född 2022-09-24Hur man kan välja att dumpa/överge sin katt kommer vi aldrig att förstå, men det är inte ovanligt och det var vad som hände Nala i höstas. Efter en lite tuff tid kunde hon komma in i tryggheten i ett av våra jourhem,  där har hon fått tid på sig att återhämta sig och visa vilken härlig katt hon är.


Jourhemmet skriver:
"Nala är en busig, pratsam och nyfiken liten dam som är oerhört social. Gillar att leka och bli jagad av tvåbeningar. Finns det ett snöre så tar hon det. Har leksaken ett snöre så biter hon av det. Lektunneln är också en väldigt kul grej att ligga och lura i eller att rusa igenom. Den kan förflytta sig en lång sträcka. Nala sover helst med i närheten av människor på en markerad plats. I början kan man behöva visa henne och tala om att det är okej att sova och vara där. Mat är något som hon gillar. Gärna mat som smakar kyckling. Man får reglera utdelningen av mat då hon gärna äter för mycket. Öppnar man kylskåpsdörren får man räkna med oväsen.   Är man inte i samma rum som henne så kommer hon efter för att se vad man gör. Hon gillar att kela men visar tydligt när hon inte vill ha mer gos eller lek. Hos sin jourfamilj har hon bara umgåtts med 3 vuxna människor. När man kommer hem så möts man av en mycket glad Nala. Kommer det besök är hon mycket nyfiken och kommer fram och hälsar på personerna. Man kan klappa och kela med henne direkt. Nala är lätt att handskas med. Det är lätt att ge medicin om det behövs men att klippa klorna är inte en favorit. Bilresor är inget Nala gillar men korta sträckor kan gå."

Till Nala söker vi ett lite lugnare hem utan små barn och utan andra djur. Gärna ett hem där någon är hemma mycket och som gillar att leka och kela. Hon verkar trivas som innekatt men då krävs en större boendeyta och tillgång till nätad eller inglasad balkong/altan. Ska hon även få gå ut på egen tass ska utemiljön vara trygg och långt från trafikerade vägar och annat som är farligt för en katt.   
Nala är kastrerad, chippad och vaccinerad och redo att flytta så snart rätt hem dyker upp.