Pricken
Ålder okänd
Uppskattat födelsedatum 2020-02-14


Pricken dök upp hos sin räddare under den bistra vinterkylan i början av december. Han var otroligt törstig och hungrig. När är allt vatten är fruset blir en katt väldigt sårbar och hans törst och magra kropp talade om för oss att han varit på egen tass en längre tid. Först befarades det att han var en högdräktig hona men hans mage var uppblåst p.g.a. en kraftig maskinfektion och diarre för att han säkert hade ätit något olämpligt i sin panik i att stilla sin hunger. Han fick snabbt komma in i värmen och har nu återhämtat sig helt.

Jourhemmet skriver:
"Pricken är en sån go och snäll katt som älskar att vara med och är nyfiken på vad man gör. Han älskar att mysa i soffan och sova i sängen och gillar att leka med sina kattleksaker och springa omkring. Han är väldigt lekfull och ibland när man går förbi honom så grabbar han tag i ens ben och busar. Tror han hade trivts väldigt bra i ett hem där han kan gå ut och springa. Han är väldigt orädd och nyfiken och duktigt när man ska klippa klorna också. Det är inte hans favoritsyssla men han bits aldrig och är tålmodig tills man är klar. Jag tror han skulle fungera med barn också eftersom han är så livfull men ändå gillar att mysa"

Pricken söker ett kärleksfullt hem erbjuder mycket lek och sällskap. Ska han bli innekatt ska boendeytan vara stor och det ska finnas en nätad eller inglasad balkong/altan. Ska han även få gå ut på egen tass ska utemiljön vara trygg och långt från trafikerade vägar och annat som är farligt för en katt.   
Pricken är kastrerad, chippad och vaccinerad och redo att flytta så snart rätt hem dyker upp.