Pysen
född 2014-02-14


Pysen förlorade sin husse och därför skulle han själv också dö. När husse var död ville ingen ha hans två älskade katter. Pysens kompis hann inte förstå vad som hände innan han blev skjuten, men när det hände sprang Pysen för sitt liv. Han lurade döden flera gånger när de försökte locka fram honom med mat och fjäsk. Han gick inte på det utan höll sig undan med en tom och knorrande mage. Efter några veckor tömdes huset och Pysen lämnades kvar åt sitt öde... Han började så småningom söka sig till grannfastigheten som larmade oss och efter 4 månader på egen tass lyckades vi fånga in honom. Det var i slutet av november 2022 och dagen efter kom den första bistra kylan. Väl inne i värmen och med mat i magen började det rädda och skygga falla av honom och vi kunde börja ana varför husse hade älskat honom. Men han kommer nog alltid att vara på sin vakt efter det han har varit med om och han litar just nu bara på sin jourhemsmatte och jourhemshusse. Kommer det besök så håller han sig undan. Man måste vinna hans förtroende, allra finaste Pysen är en katt med mycket stor integritet.

När vi tog honom till veterinären för hälsokontroll så upptäcktes det att han hade ont i munnen, det är inte lätt att vara social och modig med hemsk tandvärk. Så nu är Pysens onda tänder borta och en allt tryggare katt har börjat visa sig.

Jourhemmet skriver:
"Pysen är en försynt kattherre på nio år. Han älskar att ligga nära dig i soffan, gosa på golvet, busa med sin leksaksfjäder, och att äta när du äter samtidigt. Pysen är fortfarande lite försiktig med nya människor, då gömmer han sig gärna under soffan och lyssnar och tittar noga innan han kommer fram. Pysen inte heller jätteförtjust i höga ljud, då kan han bli lite försiktig under soffan eller så bryr han sig inte överhuvudtaget. Det är olika. Pysen är en väldigt mysig katt, kärleksfull och tillgiven och tycker om när man är väldigt go med honom. Han skulle passa utmärkt med en ensamstående person eller ett lugnt par utan andra djur eller barn. När du lyckas fånga hans förtroende, vilket du gör om du ger honom den tid han behöver, så har du en underbar katt. Pysen gillar mat och föredrar finsmakat, gärna samtidigt som du själv äter så att ni kan dela upplevelsen tillsammans. En riktig gourmand är han! Pysen är också en försiktig karaktär, som vill lära känna dig noggrant och bygga upp en relation innan han litar 100% på dig . Men när han gör det, visar han dig sin tillit och kärlek på det allra mysigaste sätt. Då är han inte bara Pysen, utan Mys-Pysen."

Till Pysen söker vi ett lugnt kattvant hem där han blir innekatt med nätad eller inglasad balkong/altan. Han ska inte flyttas mellan olika boenden eller bo på kattpensionat.
Pysen har tandsjukdomen TR/FORL som drabbar ca 30% av alla katter och innebär att katten årligen behöver kontrolleras hos veterinär för att upptäcka fler tänder som eventuellt angripits.
Vår förening erbjuder TR/FORL-avtal för alla adopterade TR/FORL-katter, under de 3 första åren betalar vi 50% av eventuella tandåtgärder som kan behövas pga sjukdomen.

Pysen är kastrerad, chippad och vaccinerad och har nyligen fått sina tänder fixade. Han är redo att flytta så snart rätt hem dyker upp.