Väntar besök
Sixten
född 2019-08-02


Fina Sixten kommer från en idyllisk lantlig miljö men som ung och okastrerad gav han sig av på egen tass utan att hitta hem igen. När han efter en längre tid dök upp vid ett hus långt hemifrån var han i dåligt skick. Familjen som uppmärksammade den magra kissen hjälpte honom med mat och omsorg och lyckades även hitta hans ägare. Ägaren som verkligen älskade Sixten hämtade hem honom och såg till att han blev kastrerad, id-märkt och registrerad. Men efter en tid gick han iväg igen, bort från livet som gårdskatt. Ett liv som väldigt många katter skulle ha älskat men det passade inte våran närhetstörstande Sixten.
Efter att ha klarat sig genom hösten, vinsterstormarna och kylan dök en mager och skärrad Sixten återigen upp vid huset där han fick hjälp första gången! Familjen blev naturligtvis överraskad över att se hans lilla magra kropp men tog genast in honom i värmen. Sedan dess vill Sixten helst inte gå ut utan lever inne med familjen och kan inte få nog av kärlek och närhet. Hans första ägare vill göra det som är bäst för Sixten och har därför överlåtit honom på oss så att vi kan hitta ett fint hem där han mår som bäst. 

 Sixten söker aktivt kontakt med både vuxna och barn. Sätter man sig ned så kommer han på en gång och kuttrar och gosar. Vill gärna pussas i ansiktet och ligga så nära det går.  Han älskar att ligga tryckt mot halsen och känna hur man andas i hans päls.  Han kuttrar och jamar och liksom frågar "får jag gosa med dig?" Blir han inbjuden med handen och ett lockrop så klättrar han upp och överöser en med gos.

Sixten är även en liten buspojke och gillar leksaker och trasmattor. Han är van vid, och väldigt fin, med andra katter och små barn. Han är den som backar och visar hänsyn men ändå bjuder in till bus och gos kontinuerligt.

Till Sixten söker vi ett hem med mycket sällskap och som vill ha en katt som är nära och får vara med överallt. Han fungerar fint i lugna barnfamiljer och är ett katt som kan bli någons bästa vän. Den där bästisen som kan vara så viktig för barn/ungdomar när livet är tufft och man behöver närhet och tröst av en mjuk, varm och kurrande kropp. Den där varma klumpen som skänker trygghet på natten och som möter i dörren när man kommer hem från skolan.
Efter sin tid på egen tass är hans mage lite känslig och han visar inte alls att han vill gå ut. Vi tror att Sixten skulle må bra av att vara innekatt på en större boendeyta och med tillgång till nätad eller inglasad balkong/altan.

Sixten är kastrerad, chippad, vaccinerad och avmaskad. Han är redo att flytta när rätt hem dyker upp. Vi kommer att välja adoptör med extra stor omsorg så att Sixten verkligen får den där rollen som viktig kompis.