Stina
Ålder okänd,
uppskattat födelsedatum 2021-02-14


Kattmamman Stina dök upp vid en fastighet i i Varbergs kommun under sommaren. Då var hon försiktig  och höll avstånd men då husägaren började mata den magra missen så växte förtroendet för människan fort. Tyvärr var den vilsna Stina inte kastrerad så hon födde 5 fina ungar i oktober under den vedbod hon tagit som sitt hem. Tvåbeningarna på fastigheten lyckades så småningom locka fram de små krabaterna när de var stora nog att gå och ordna till det för dem i carporten. Där hade de sin trygga plats när vi kunde fånga in dem i december när vi fick larmet.

Stina tyckte det var skönt att flytta till ett eget jourhem när ungarna var 16 veckor och började adopteras ut. I hennes nya jourhem är det lugnt och kärleksfullt och Stina har börjat blomma ut ordentligt. Hon är en stor vacker hona som gärna stryker sig mot dit ben när du kommer hem från jobbet eller när de vaknas mat. På dagtid sover hon ofta lite för sig själv men gärna så att hon har koll på var jourhemsmatte är. När hon slumrat klart gillar hon att leka med sina leksaker på egen hand eller jaga efter fjäderspöt.

Till Stina söker vi ett kattvant hem utan barn där hon får rota sig i sin takt. Vi tror att hon gärna vill få chansen att gå ut i framtiden men först måste hon bli trygg med sitt nya hem. Ska hon vara innekatt krävs en stor boendeyta och tillgång till en nätad eller inglasad balkong/altan. Stina ska inte flyttas mellan olika boenden eller bo på kattpensionat.

Stina är kastrerad, chippad och vaccinerad och är redo att flytta är rätt hem dyker upp.