Kattmamman Stina dök upp vid en fastighet i i Varbergs kommun under sommaren. Då var hon försiktig  och höll avstånd men då husägaren började mata den magra missen så växte förtroendet för människan fort. Tyvärr var den vilsna Stina inte kastrerad så hon födde sina fina ungar i oktober under den vedbod hon tagit som sitt hem. Tvåbeningarna på fastigheten lyckades så småningom locka fram de små krabaterna när de var stora nog att gå och ordna till det för dem i carporten. Där hade de sin trygga plats när vi kunde fånga in dem i december när vi fick larmet. Eftersom de inte haft tillräcklig kontakt med människan fram tills dess så var de reserverade och alla tyckte först att det var läskigt att komma inomhus. Kattmamman Stina har helt säkert haft ett hem tidigare men är en försiktig katt som inte tar så mycket plats just nu. Hon ska kastreras under februari och i takt med att hennes ungar hittar egna hem så är vi säkra på att hon kommer att visa att hon är en trygg och snäll katt. Sockersöt är hon redan.
Ungarna kommer att vara chippade, vaccinerade x 2, avmaskade och besiktigade då de kan flytta i slutet av februari.

Stina
Ålder okänd,
uppskattat födelsedatum 2021-02-14


Mamma Stina, en stor vacker hona som gärna stryker sig mot dit ben när du kommer hem från jobbet eller när de vaknas mat. På dagtid sover hon ofta lite för sig själv, i ett sovrum eller katträd, men är med på kvällen i vardagsrummet när alla ungarna busar och kan då ibland lägga sig i soffan för o vila. Stina gillar att bli klappad över ryggen och kliad under hakan men kan vara lite osäker och behöver skapa en lugn o trygg relation med människan på sina egna villkor. Stina söker ett lugnt och kattvant hem utan små barn. Vi tror att Stina gärna vill få chansen att gå ut i framtiden men först måste hon bli trygg med sitt nya hem. Ska hon vara innekatt krävs en stor boendeyta och tillgång till en nätad eller inglasad balkong/altan.

Stina ska kastreras, chippas och vaccineras innan hon kan bli klar för flytt men kan ta emot intresseanmälningar redan nu. Vi planerar för veterinärbesöket under slutet av februari.

Batman (hane)
uppskattat födelsedatum 2023-10-21


Batman är en stor, slank, vacker hane som än så länge inte är trygg med att bli klappad av människan hur som helst. Ligger han och vilar tryggt bredvid sina syskon så är det okej att klappas en liten stund. Batman är lekfull, busig och nyfiken men backar undan om något känns läskigt. Batman behöver ha med sig ett av sina tryggare syskon i flytten som vägvisare och stöd. Eftersom Batman har en bit kvar innan han helt kommer att förstå hur bra tvåbeningar är så söker vi ett kattvant hem till dem där de blir innekatter på en större boendeyta. Vi i ser gärna att det redan finns en trygg och snäll katt i hemmet sedan tidigare.
Nätad eller inglasad balkong/altan är högt prioriterat.Harley Quinn (hona)
uppskattat födelsedatum 2023-10-21


Harley Quinn var lite försiktig till en början men insåg snabbt att de där människofolket är väldigt trevliga och det är gosigt att bli kliad och buren. Harley Quinn är en stark och trygg individ som kan flytta utan ett syskon om det finns en annan trygg och lekfull yngre katt i hemmet sedan tidigare. Hon är van vid barn och kan även bli utekatt framöver när hon är mogen uppgiften i slutet av sommaren. En förutsättning då är naturligtvis att utemiljön är trygg utan trafik och annat som kan vara farligt för en katt. Ska hon bli innekatt behöver det vara en större boendeyta, nätad eller inglasad balkong/altan är högt prioriterat.
Hon kan som sagt flytta sjäv men eftersom hon är en fin förebild för några av sina mer försiktiga syskon söker vi främst ett kattvant hem dit hon kan flytta tillsammans med ett syskon som har hjälp av hennes trygga starka sätt.

Väntar besök
Joker (hane)
uppskattat födelsedatum 2023-10-21


Joker var försiktig till en början och höll sig tryggt i sin flock av syskon. Men även Joker insåg en dag att det är otroligt mysigt att vara med människorna och älskar att leka o busa och har ingenting emot att bli lyft och buren.  Joker är en genomsnäll hane och absolut den som gillar att mysa allra mest av sina syskon. Han är en trygg förebild för sina lite mer försiktiga syskon och vi söker därför ett kattvant hem utan små barn som han och ett syskon kan blomma i tillsammans. Vi ser gärna att det redan finns en trygg och snäll katt i hemmet sedan tidigare.
Nätad eller inglasad balkong/altan är högt prioriterat.

Väntar besök
Robin (hane)
uppskattat födelsedatum 2023-10-21


Robin är en lite försiktig kille som är trygg i de vardagliga rutinerna i en barnfamilj. Leker och busar mycket men känner sig allra tryggast bland fyrbeningarna. Man får gärna klappa Robin men helst då när tillvaron är lite lugn och gärna när han gosar med sina syskon. Robin skulle säkert snabbt bli modigare i ett lugnt kattvant hem tillsammans med något av sina  tryggare syskon. Vi ser gärna att det redan finns en trygg och snäll katt i hemmet sedan tidigare.

Vi söker ett kattvant hem där han blir innekatt på en större boendeyta. Nätad eller inglasad balkong/altan är högt prioriterat.

Spiderman (hona)
uppskattat födelsedatum 2023-10-21


Spriderman är den kattungen som från dag ett varit väldigt framåt och nyfiken. Trygg i sig själv och trygg med människor. Gosar och leker gärna och accepterar att bli buren. Mat är ett stort intresse för denna fröken som var störst av sina syskon då hon kom till jourhemmet. Spiderman är en stark och trygg individ som kan flytta utan ett syskon om det finns en annan trygg och lekfull yngre katt i hemmet sedan tidigare. Hon är van vid barn och kan även bli utekatt framöver när hon är mogen uppgiften i slutet av sommaren. En förutsättning då är naturligtvis att utemiljön är trygg utan trafik och annat som kan vara farligt för en katt. Ska hon bli innekatt behöver det vara en större boendeyta, nätad eller inglasad balkong/altan är högt prioriterat.
Hon kan som sagt flytta sjäv men eftersom hon är en fin förebild för några av sina mer försiktiga syskon söker vi främst ett kattvant hem dit hon kan flytta tillsammans med ett syskon som har hjälp av hennes trygga starka sätt.