Nancy
Född 2015-01-20


Jourhemmet skriver:
"Nancy med smeknamnat Fancy Nancy ibland lever upp till sitt namn men framför allt är hon helt underbar. Hon har varit hos mig två månader och har förvandlats från lite blyg i början till en riktig kelgris. Har haft en del besökare och hon är underhållare av rang och kelar nu mer med främlingar. Hemma hos mig följer hon mig konstant. När husse softar chillar hon på magen i soffan, när han jobbar i fåtöljen ligger hon mellan benen. När han ska upp och göra något kan hon bli lite putt. Ligga i fönstret är också är favoritsyssla. För sin ålder är Nancy ovanligt lekfull och går gärna igång på kattmynta. Går på låda 100%. Som alla långhåriga katter med dunpäls kan hon kräkas ibland, helt normalt. Nancy har sin speciella tassgymnastik i luften när hon halvsover som måste upplevas. Kela på magen går bra stundtals och hon älskar få tassmassage på sina mjuka tassar. Nancy kan gärna gå till överdrift med kel men är lite svårflörtad med pussar men det kommer säkert. Nattetid ska hon gärna vara lite dominant med kela innan sömn och då ska det finnas mat i skålen annars blir man väckt tidigare. Nancy jamade en del i början men nu är det bara om man närmar sig köket, då det kan främja matleverans. Hon är lätt lyfta och ibland får hon en rundtur i min famn på altanen. Klippa klor går lätt när hon är trött. Pälsvård sköter vi ihop. Som jourhemshusse är Nancy svår skiljas från för hon är coolaste katten i stan. Nancy har mycket kärlek kvar att ge någon annan."

Till fina Nancy söker vi ett lugnt hem med mycket sällskap. Att dela tillvaron med en tvåbent pensionär skulle antagligen passa Nancy helt perfekt. Nancy är van innekat och fortsätter gärna som det, en större boendeyta är då kravet. En nätad eller inglasad balkong eller altan står också högt på önskelistan. Hon har tidigare även levt ihop med andra katter och hundar.

När Nancy kom till oss hade hon ont i sin mun p.g.a. tandsjukdoen TR/Forl och har fått ta bort några tänder.
TR/FORL drabbar ca 30% av alla katter och innebär att katten årligen behöver kotrolleras hos veterinär för att upptäcka fler tänder som eventuellt angripits. Vår förening erbjuder TR/FORL-avtal för alla adopterade TR/FORL-katter  under de 3 första åren då vi betalar 50% av eventuella tandåtgärder som kan behövas.

Nancy är kastrerad, chippad och vaccinerad och redo att flytta så snart rätt hem dyker upp.