Smulan
Ålder okänd
Uppskattat födelsedatum 2018-02-14


Fina kattmamman Smulan är van vid ett lantligt liv med mycket tid utomhus. Hon har bott mest utomhus på gården och bara varit inne emellanåt, ändå har hon varit fantastiskt lugn och trygg med sin stora kull i jourhemmet. I början höll hon sig gärna lite för sig själv när hon inte var med sina ungar. Men succesivt har hon tagit till sig allt det bra med att vara inomhus och hon uppskattar säkert extra mycket att inte längre behöva vara hungrig, frusen och ha magen full med mask. Det finns en nätad balkong i jourhemmet och där är hon gärna nu när vintern är över.

Smulan födde en stor kull med sex härliga ungar där de flesta har hittat ett eget hem. Kvar i jourhemmet just nu (5/4) finns hennes två ungar Smilla och Blixten. När de busar runt tillsammans kan det vara svårt att skilja ut Smulan ur gruppen eftersom hon gärna busar med sina små.

Smulan är inte en katt som kommer upp och lägger sig i knät men hon håller koll på vad som händer lite på avstånd. Man får gärna klappa och gosa med henne men att bli buren och lyft slipper hon gärna. Kommer det besök hälsar hon redan i hallen och är inte sen att följa med ut i köket för att bevaka matskålen eller om det kan trilla något smaskigt från köksbänken. Smulan älskar mat så man måste servera henne portionsvis annars skulle hon äta alldeles för mycket.

Till Smulan söker vi ett hem lite lantligt som erbjuder en trygg utemiljö långt från trafikerade bilvägar eller annat som är farligt för en katt. Vi önskar henne mycket sällskap och hon ska inte bli en gårdskatt igen utan även få bo med sin tvåbening inomhus med chans att sova i sängen och mysa när hon vill. 
Smulan är van vid små barn, andra katter och hund. Hon är kastrerad, chippad och vaccinerad och redo att flytta när rätt hem dyker upp.